Απάντηση στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη για τη χθεσινή του αναφορά στη Βουλή ότι «αυτό που κάνει ο (σ.σ με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης) δεν είναι έγκλημα, είναι λάθος» έδωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης.

«Σταύρο και πρώην συνοδοιπόροι στο Ποτάμι,  αύριο στις Πρέσπες εύχομαι να μην κάνετε ούτε το έγκλημα ούτε το λάθος. Ο πολιτικός δεν μπορεί να δειλιάζει. Ο πολιτικός υποχρεούται να ακολουθήσει τις αρχές και τη συνείδηση του χωρίς στρεψοδικίες» τόνισε χαρακτηριστικά απαντώντας στον κ. Θεοδωράκη αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού.

Ο κ. Δανέλλης απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη ανέφερε ότι «παραμένω σταθερός και μου το χρεώνεις ως εκ προ μελέτης λάθος» ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές για την στρατηγική του κόμματος σε σχέση με την τακτική προσέγγισης με τη ΝΔ. «Η σχέση μου με το Ποτάμι είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη ήδη από το το τελευταίο Συνέδριο, όπου υιοθετήθηκε η τακτική προσέγγισης με τη ΝΔ» τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει.

«Το σημερινό Ποτάμι με το δικό σου σιγοντάρισμα, θεωρεί στρατηγικό εταίρο τη ΝΔ, το παλαιότερο από το παλαιό. Τη ΝΔ, που έχτισε το πελατειακό κράτος και χρεοκόπησε τη χώρα, την τωρινή ΝΔ στην εθνικοπατριωτική της εκδοχή, μια εκδοχή που χιλιόμετρα απέχει από τον φιλελεύθερο ευρωπαϊσμό που εμείς επαγγελλόμαστε. Τι σχέση έχει αυτό το πράγμα με το Ποτάμι, με το οποίο εκλεγήκαμε το 2015;»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, υπεραμύνθηκε την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι  υπερκαλύπτει τα εθνικά προαπαιτούμενα και λύνει ένα πρόβλημα δεκαετιών.

«Δεν προσχωρώ στον ΣΥΡΙΖΑ»

Σημείωσε ακόμη, πως «δεν προσχωρώ στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση». Ξέρω, πρόσθεσε, ότι ακούγεται ανορθόδοξο αλλά μήπως – όπως είπε – ζούμε σε κανονικές στιγμές;

Έλεγα εδώ και καιρό, συμπλήρωσε,  ότι πρέπει να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εάν συνδεθεί με το «Μακεδονικό». «Εάν δεν υπάρχει η τωρινή κυβέρνηση δεν υπάρχει και η Συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις απειλές που δέχεται είπε πως δεν τον πτοούν ενώ ανάφερε ακόμη πως «απαιτείται θράσος από όσους δεν δίστασαν σκυλεύσουν το σώμα του Ποταμιού να μιλούν για γυρολόγους, ξέμπαρκους και ρετάλια».

Τέλος, ο κ. Δανέλλης τόνισε πως «κι αν θέλουμε η πολιτική να ξαναβρεί την επαφή με την κοινωνία θα πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος, την υποκρισία, τον κυνισμό, τις ηθικοπλαστικές παρατηρήσεις και τις βολικές νοητικές κατασκευές για λωτοφάγους».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο