Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του ψευδοκράτους

Ο Ερντογάν αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του ψευδοκράτους

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο από δω και πέρα για τη χρηματοδότηση του ψευδοκράτους από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας βοήθειας και πίστωσης.

Το σύστημα έχει αλλάξει επειδή θεωρήθηκε προβληματικό, αναφέρει η τουρκοκυπριακή ημερήσια εφημερίδα Halkin Sesi.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού Ε του νόμου για τον προϋπολογισμό της Τουρκίας για το 2019, η εξουσία για την οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους παραχωρείται στο γραφείο της (τουρκικής) προεδρίας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, η διάθεση, ο σκοπός, η μέθοδος και οι όροι των αποζημιώσεων θα καθοριστούν σύμφωνα με πρωτόκολλο το οποίο θα υπογραφεί από «τα δύο κράτη». Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ, η τουρκοκυπριακή ημερήσια εφημερίδα «Diyalog» αναφέρει ότι ο λεγόμενος «υπουργός» Οικονομικών του ψευδοκράτους Σερντάρ Ντενκτάς χαιρέτισε την απόφαση που έλαβε η Τουρκία και δήλωσε ότι η Αγκυρα θα διαθέσει φέτος ένα δισ. τουρκικές λίρες στα κατεχόμενα

«Το λέμε εδώ και μήνες ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ροή κεφαλαίων από την Τουρκία προέρχονται από το σύστημά της», δήλωσε ο Ντενκτάς, εξηγώντας ότι η Αγκυρα θα έχει στείλει αυτό το κονδύλι μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Οσον αφορά τη χρηματοδότηση από την Τουρκία, η οποία επρόκειτο να πληρωθεί το 2018, αλλά δεν καταβλήθηκε, ο Ντενκτάς είπε ότι δεν ήξερε αν η Τουρκία θα στείλει τα χρήματα αναδρομικά.

Πηγή: sigmalive

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024