Το χρονικό της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη
Η παραπομπή σε δίκη και το όνομα του Παναγιώτη Ψωμιάδη
Τον περασμένο Μάιο ο προοδευτικός δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δέχτηκε βίαιη επίθεση κατά την παρουσία του σε εκδήλωση μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων. Ανάμεσα στα ονόματα των 12 κατηγορουμένων βρίσκεται κι εκείνο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος κατηγορείται για προτροπή, αφού στο περιθώριο της εκδήλωσης προέβη σε δηλώσεις με τις οποίες φέρεται να προτρέπει τους φυσικούς δράστες.
Ο Γιάννης Μπουτάρης υπήρξε εξαρχής ένας προοδευτικός δήμαρχος. Δεν καταδίκασε ποτέ ούτε τους πρόσφυγες, ούτε τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Επί δημαρχίας του φιλοξενήθηκε και το πρώτο Thessaloniki Pride.
Επίσης, κράτησε ψύχραιμη στάση για το μακεδονικό και αναγνωρίζει το δικαίωμα την εβραϊκής κοινότητας να αναγνωριστεί η ιστορία και η συνεισφορά της στην πόλη. Όλα αυτά ξεκίνησαν επί δημαρχίας του, μετά από το μεσουράνημα Ψωμιάδη στη νομαρχία.
Αξίζει να σημειωθεί πως επί νομαρχίας του Παναγιώτη Ψωμιάδη είχαν διοργανωθεί και στηριχθεί διάφορες ακροδεξιές φιέστες -στις οποίες είχε συχνά παρευρεθεί ο τέως νομάρχης. Αφορούσαν αλυτρωτικές κινήσεις με άξονα τον… Μεγάλο Αλέξανδρο. Μάλιστα, συχνά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε συνυπάρξει με ακροδεξιά στοιχεία προερχόμενα από το ΛΑ.Ο.Σ και την Χρυσή Αυγή. Οι φιέστες του Παναγιώτη Ψωμιάδη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ξεχείλιζαν γραφικότητα, αλλά ο απόηχός τους επιδρούσε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.
Η… ετυμηγορία εις βάρους του δημάρχου ήταν ότι “αυτός προκάλεσε”, πράγμα που ισχυρίστηκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο δήμαρχος κατηγορήθηκε -από τους θιασώτες και τους αυτουργούς της επίθεσης- ότι μιλάει για τους Εβραίους και όχι για τους Πόντιους, ότι είναι άθεος, ανθέλληνας και υποστηρικτής των ομοφυλοφίλων, από τους οποίους… κινδυνεύει η ελληνική οικογένεια.
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442