Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία στις Φυλακές Κορυδαλλού : Τα συμβόλαια θανάτου και οι ανεξέλεγκτοι κακοποιοί

Δολοφονία στις Φυλακές Κορυδαλλού : Τα συμβόλαια θανάτου και οι ανεξέλεγκτοι κακοποιοί

Την ανεξέλεγχτη η κατάσταση στις Φυλακές Κορυδαλλού αποδεικνύει η εν ψυχρώ δολοφονία του 36χρονους Αλβανού ποινικού.

Την ανεξέλεγχτη η κατάσταση στις Φυλακές Κορυδαλλού αποδεικνύει η εν ψυχρώ δολοφονία του 36χρονους Αλβανού ποινικού Αλμπερ Μπάκο να νέο δείγμα της ασυδοσίας και της αδυναμίας οποιουδήποτε ελέγχου, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στις φυλακές Κορυδαλλού αποτελεί η εν ψυχρώ άγρια δολοφονία – το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ε Πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος- του 36χρονου Αλβανού ποινικού Αλμπερ Μπάκο από την ίδια ομάδα αλλοδαπών κακοποιών που έχει συσχετισθεί με άλλες 12 επιθέσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα κι άλλες περίπου 20 εγκληματικές ενέργειες εκτός αυτών.

Κι ανάμεσα σε αυτές την δολοφονία τον Οκτώβριο του 2017 του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου, την απόπειρα δολοφονίας του νομικού κ Γιώργου Αντωνόπουλου αλλά και τις επιθέσεις εντός φυλακών σε βάρος του ποινικού Μανώλη Καραγιάννη (δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στο Παλαιό Φαληρο), του κατηγορούμενου για την υπόθεση Noor-1 Ευθ. Γιαννούσακη αλλά και την αναφερόμενη συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του κρατούμενου «αντάρτη πόλης» Νίκου Μαζιώτη. Ακόμη προ μερικών μηνών υπήρξε , πιθανόν από την ίδια ομάδα δραστών, η αιματηρή επίθεση σε βάρος κατηγορούμενου για συμμετοχή σε απαγωγές, κι ο οποίος αποφυλακίσθηκε προσφάτως. Επιπλέον η ίδια ομάδα ποινικών είχε συσχετισθεί με εκβιάσεις κι απειλές σε βάρος κι άλλων κρατουμένων , με συμβόλαια θανάτου, με αιματηρές επιθέσεις σε νυκτερινά κέντρα ενώ φαίνεται να οργάνωναν εγκληματικές επιθέσεις μέσα από το κελιά τους.

Κι είναι ενδεικτικό της αδυναμίας οποιουδήποτε ελέγχου όχι μόνο ότι οι δολοφόνοι επιτέθηκαν με μαχαίρια εναντίον του θύματος της εγκληματικής ενέργειας . Προέκυψε ότι το θύμα που μόλις είχε μεταχθεί από τις φυλακές Δομοκού , είχε στις τσέπες του σεβαστό χρηματικό ποσό κι άλλα αντικείμενα που θα έπρεπε στους ελέγχους του, στις φυλακές να του είχαν αφαιρεθεί!

Επιπλέον εντυπωσιάζει ότι η δολοφονική επίθεση υπήρξε μπροστά σε έναν έντρομο σωφρονιστικό υπάλληλο που έπαθε σοκ από την αγριότητα της επίθεσης και τα κτυπήματα στο κεφάλι και στο λαιμό που δέχθηκε ο 36χρονος . Κι όλα αυτά βεβαίως μεταξύ ισοβιτών που προχωρούν ανεξελεγκτοι σε δολοφονικές επιθέσεις αφού γνωρίζουν ότι δεν θα μεταβάλλουν την ποινική κατάσταση τους. Επιπλέον εξετάζεται πληροφορία ότι ήταν γνωστή σε υπαλλήλους του Υπουργείου δικαιοσύνης η αντιπαράθεση που υπήρχε μεταξύ των Αλβανων ποινικών. Μάλιστα ο 36χρονος είχε αναφερθεί σε φόβους που είχε για την ζωή του. Με πιθανό βασικό κίνητρο της εν ψυχρω δολοφονίας του «συγκρούσεις» που υπήρχαν με άλλους ποινικούς για εκβιάσεις εντός κι εκτός Κορυδαλλού.

Η δολοφονία διαπράχθηκε λίγη ώρα μετά την μεταγωγή του 36χρονου από τις φυλακές Δομοκού. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που εισερχόταν σε θάλαμο της Ε Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού όπου ήδη βρίσκονταν συγκατηγορούμενοι του (ένας φυσικός κι ένας ηθικός αυτουργός) της εν ψυχρώ δολοφονίας , τον Οκτώβριο του 2017, του δικηγόρου Μιχαλη Ζαφειρόπουλου εν όψει της δίκης σε πρώτο βαθμό .

Στην επίθεση με μαχαίρι φέρεται να συμμετείχαν ένας τουλάχιστον εκ των συγκατηγορουμένων του για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου που είχε κι αυτός μεταχθεί από τις φυλακές Δομοκού. Επιπλέον εξετάζεται κι η συμμετοχή κι άλλων κρατουμένων. Μπροστά στην σκηνή της δολοφονικής επίθεσης ήσαν τουλάχιστον 10 άτομα που απέφυγαν να βοηθήσουν τον 36χρονο. Ο δολοφόνος αφού επέφερε τα πρώτα πλήγματα εναντίον του θύματος συνέχισε να τον καταδιώκει και να τον κτυπά με μαχαίρι στον διάδρομο της Ε Πτερυγας . Στην μάταιη προσπάθεια του 36χρονου να καταφύγει στο γραφείο των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ο 36χρονος αρχικά κρατείτο στις φυλακές Χανίων , όμως μετήχθη στις φυλακές Δομοκού μετά από επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί στην φυλακή της Κρήτη με έναν άλλο κατηγορούμενο ως οργανωτή της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου.

Ο 36χρονος είχε καταδικασθεί σε 16 φορές ισόβια (!) για την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου 2014 σε ένα μπαρ στο Μικρολίμανο. Ο δράστης βρισκόταν μέχρι τις 4 το πρωί μέσα στο μαγαζί με παρέα γυναικών. Σε κάποια στιγμή φάνηκε εξοργισμένος για άγνωστο λόγο, βγήκε από το μπαρ, επέστρεψε σε «κατάσταση αμόκ» και άρχισε να «γαζώνει» με Καλάσνικοφ το νυχτερινό μαγαζί, με αποτέλεσμα να τραυματίσει 16 νεαρούς θαμώνες από τους οποίους τρεις σοβαρά. Στη συνέχεια εξαφανίσθηκε. Από αποτυπώματα και γενετικό υλικό που βρέθηκαν σε γειτονικό ξενοδοχείο, η ΕΛ.ΑΣ. σχημάτισε δικογραφία για εννέα άτομα, μέλη μιας σπείρας που είχε δολοφονήσει – την περίοδο 2005-2008 – πολλά άτομα, ενώ ορισμένοι από αυτούς ανελάμβαναν «συμβόλαια θανάτου» για νονούς της νύκτας. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος δράστης συμμετείχε σε μια φονική επίθεση, λίγους μήνες νωρίτερα, σε καφενείο στο Μεταξουργείο που προκάλεσε τον θάνατο ενός θαμώνα. Ακόμη προέκυψε ότι ο 36χρονος συμμετείχε, με την ίδια ομάδα Αλβανών ποινικών, στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου κ Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

Την τελευταία τριετία η συγκεκριμένη ομάδα Αλβανών προχωρούσε σε επιθέσεις εντός φυλακών εναντίον άλλων κρατουμένων , ενώ φαίνεται να ζητούσε μεγάλο χρηματικό ποσό από τον επιχειρηματία κ Αρη Φλώρο στον οποίο απέδιδε ότι ήταν αυτός που τους ζήτησε , έναντι αμοιβής, την αιματηρή επίθεση κατά του κ Γιώργου Αντωνόπουλου. Στα πλαίσια αυτής της «πίεσης» φέρεται να δολοφονήθηκε κι ο άτυχος Μιχαλης Ζαφειρόπουλος που ήταν ένας εκ των νομικών εκπροσώπων του κ Φλώρου.

Ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του ποινικολόγου αλλά και της δολοφονίας του Αλμπερ Μπακο εμφανίζεται ένας 33χρονος που είχε κατηγορηθεί για αιματηρές επιθέσεις και ληστείες . Ο συγκεκριμένος ποινικός είναι Ρομά αλβανικής καταγωγής και διέμενε παλαιότερα σε καταυλισμό στην Εύβοια. Κατηγορήθηκε τη διετία 2006-2007 για δύο ληστείες και βιασμούς νεαρών γυναικών στην περιοχή της Γλύφας Χαλκίδας και στο Αλσος Βεΐκου. Σύμφωνα με τους συγκεκριμένους δικαστικούς φακέλους, ο 32χρονος και δύο συνεργοί του έσπαγαν με οικοδομικά εργαλεία τα παρμπρίζ των οχημάτων, έβγαζαν έξω τα έντρομα ζευγάρια και τα λήστευαν, ενώ με κατσαβίδια έβγαζαν μέχρι και τα στερεοφωνικά αυτοκινήτων. Υστερα προχωρούσαν σε σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών. Βρέθηκε εκτός φυλακής με παραβίαση αδείας και είχε γνωρίσει την υπόλοιπη συμμορία από τις φυλακές Τρικάλων.

Ως πιθανό κίνητρο της δολοφονίας στον Κορυδαλλό θεωρούνται ορισμένοι προσωπικοί λόγοι, αλλά και κάποιες από τις «αποκαλύψεις» στις οποίες είχαν προχωρήσει μέλη της συμμορίας για εκείνους που φέρεται να τους έδιναν εντολές και προχωρούσαν σε σχετικούς εκβιασμούς Σημειώνεται ότι οι ίδιοι ποινικοί είχαν ομολογήσει ότι σχεδίαζαν αιματηρή απόδραση από νοσοκομείο της Αθήνας στην διάρκεια μεταγωγής του ενώ είχαν καταγγείλει στο δικαστήριο ότι είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας τους με δηλητήριο.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024