Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το FBI ερευνά τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία - Οργισμένη αντίδραση του προέδρου

Το FBI ερευνά τις σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία – Οργισμένη αντίδραση του προέδρου

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, το FBI είχε υποψίες για ενδεχόμενες σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία από την εποχή της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016. Πώς απαντά ο ίδιος

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η αντιπαράθεση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με το FBI και τους Δημοκρατικούς το τελευταίο διάστημα.

Τελευταίο περιστατικό το οποίο έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό είναι ένα δημοσίευμα των New York Times ότι το FBI διεξάγει ανοίξει έρευνα για πιθανούς δεσμούς του Τραμπ με τη Ρωσία το 2017.

Όπως ανέφερε στο δημοσίευμά της η εφημερίδα, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, η έρευνα του FBI ενσωματώθηκε πολύ γρήγορα σε εκείνη που άνοιξε ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ σχετικά με τους δεσμούς της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ με τη Ρωσία. Δεν δίνει ωστόσο καμία πληροφορία για τα συμπεράσματα της έρευνας, που όπως δηλώνουν οι πηγές άρχισε μετά την αποπομπή του διευθυντή του Τζέιμς Κόμεϊ από τον Τραμπ τον Μάιο του 2017.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, το FBI είχε υποψίες για ενδεχόμενες σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία από την εποχή της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το περασμένο Σάββατο, μάλιστα, μια ακόμη εφημερίδα έδωσε συνέχεια στην υπόθεση. Πρόκειται για την Washington Post, η οποία ισχυρίζεται πως ο Τραμπ φρόντισε να μην υπάρχει καταγραφή των όσων ειπώθηκαν σε δύο συναντήσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν (η μία τον Ιούλιο του 2017 στο Αμβούργο και η άλλη στο Ελσίνκι, ένα χρόνο αργότερα).

Στο πλαίσιο αυτό, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι δηλώσεις του Τραμπ στο Ελσίνκι είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ είχε «αδειάσει» δημοσίως το FBI και τις υπηρεσίες πληροφοριών, υιοθετώντας τη θέση του Πούτιν για ανυπόστατες έρευνες και «κυνήγι μαγισσών».

Οργισμένη απάντηση Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος πάντως διαψεύδει τα δημοσιεύματα, αρνούμενος ότι έχει δουλέψει ποτέ για τη Ρωσία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έξοδο του από τον Λευκό Οίκο, λίγο πριν φύγει για τη Λουιζιάνα, ο Τραμπ τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν δούλεψα ποτέ για τη Ρωσία».«Όχι μόνο δεν εργάσθηκα για τη Ρωσία, αλλά νομίζω ότι είναι και ντροπή που κάνατε ένα τέτοιο ερώτημα, γιατί όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ψέμα. Είναι απλώς ένα ψέμα της εφημερίδας».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Τραμπ έρχονται δύο μέρες μετά τη συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, στην οποία χαρακτήρισε «προσβλητική» μία αντίστοιχη ερώτηση που του υπεβλήθη.

Στο μεταξύ, ο υποψήφιος που έχει προτείνει για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μπιλ Μπαρ, δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα επιτρέψει στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ να ολοκληρώσει τις έρευνές του για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλογές.

Στην αυριανή κατάθεσή του στη Γερουσία, που είναι αρμόδια για να επικυρώσει τον διορισμό του, ο Μπαρ σκοπεύει να δηλώσει ότι ως υπουργός δεν θα επιτρέψει «σε κομματικές πολιτικές, προσωπικά συμφέροντα» και γενικότερα οποιονδήποτε να παρέμβει σε οποιαδήποτε έρευνα, μεταξύ των οποίων και αυτή του Μιούλερ.

«Εκτιμώ ότι είναι προς το συμφέρον όλων, του προέδρου, του Κογκρέσου και, κυρίως, των Αμερικανών, να ολοκληρωθεί αυτή η έρευνα, επιτρέποντας στον ειδικό εισαγγελέα να τελειώσει τη δουλειά του. Η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη επίλυση αυτών των ερωτημάτων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024