Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα διορισμών
Στο... δρόμο βρίσκονται δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα διορισμών
Στο… δρόμο βρίσκονται δάσκαλοι και καθηγητές διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα διορισμών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Αυτή την ώρα είναι κλειστή η οδός Σταδίου, ενώ στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να κατευθυνθούν έξω από τη Βουλή.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση των διατάξεων για το νέο σύστημα διορισμού τους στα δημόσια σχολεία το οποίο θα συζητηθεί στις 17 Ιανουαρίου στην ολομέλεια της Βουλής.
Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».

- Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ: «Τάδε Εφη Ξένου» – 25 χρόνια πολιτικής ιστορίας με μολύβι και χαρτί
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα στο Μπρούκλιν – Νεκρή 41χρονη τρανς από τον εραστή της
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442