
Πέθανε ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, 11.15 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου
Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 82 ετών ο ιστορικός, φιλόλογος και δοκιμιογράφος Σαράντος Καργάκος.
Ο Σαράντος Καργάκος γεννήθηκε το 1937 στο Γύθειο Λακωνίας. Έχει δημοσιεύσει 75 βιβλία με περιεχόμενο κυρίως ιστορικό αλλά και γλωσσικές μελέτες. Έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα σε διάφορα περιοδικά.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, 11.15 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου.
Ο Σαράντος Καργάκος σπούδασε, εργαζόμενος από μαθητής, Κλασσική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρωταγωνίστησε στο φοιτητικό κίνημα των ετών 1961-1963 και υπήρξε εισηγητής του 15% για την παιδεία. Εργάστηκε επί 35 έτη στα μεγαλύτερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια των Αθηνών και στους μεγαλύτερους φροντιστηριακούς οργανισμούς.
Δύο φορές το στρατιωτικό καθεστώς έβαλε λουκέτο στον φροντιστηριακό οργανισμό στον οποίο ήταν ιδρυτικό μέλος («Ἡράκλειτος»). Επανήλθε για μερικά χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση (Σχολή «Ζηρίδη»), χωρίς νά ζητήσει «αναγνώριση» για τα έτη της αναγκαστικής απουσίας του, αλλά και πάλι παραιτήθηκε.
Από τα φοιτητικά χρόνια του άρχισε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Υπήρξε συνεργάτης των περιοδικών «Πανσπουδαστική», «Πολιτικά Θέματα», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Πειραϊκή Ἐκκλησία», «Ἐρυθρός Σταυρός», «Κοινωνικές Τομές», «Ιχνευτής», «Ελλοπία», «Άρδην», «Εθνικές Επάλξεις» καί «4 Τροχοί».
- Προ των πυλών η λειτουργία του νέου ψηφιακού ΜΙΔΑ – Στο στόχαστρο τα αγροτικά ακίνητα, υψηλά πρόστιμα
- ΗΠΑ – Ιράν: Νέες συγκρούσεις και απειλές Τραμπ για πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές αν δεν υπάρξει συμφωνία
- Ο Ινφαντίνο συζητεί με τον Τραμπ και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 2029!
- Πειραιάς: Θρήνος για το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό σε γκαράζ – «Το κορίτσι μου το έχασα» φώναζε η μητέρα της 24χρονης
- «Ο Επιθεωρητής Ντρέικ και η Μαύρη Χήρα» στην Ηλιούπολη
- Επανομή: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό 69χρονου μετά από ανατροπή σκάφους







