Τον αποτροπιασμό της για τη στυγερή δολοφονία του αλβανού κρατουμένου από συγκρατούμενούς τους στο Κατάστημα Κράτησης 1 του Κορυδαλλού εξέφρασε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σημειώνοντας πως οι «φυσικοί αυτουργοί μετά από κάθε γεγονός που συμβαίνει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μερικώς ή ολικώς αποκαλύπτονται».

Παράλληλα, εκφράζουν για μια ακόμα φορά την αντίθεσή τους στην πολιτική που εφαρμόζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως «αυτούς που με την πολιτική τους λειτουργούν σαν οιονεί ηθικοί αυτουργοί εμείς τους ξέρουμε από πριν και με τα κατά καιρούς δελτία Τύπου της Ομοσπονδίας μας, έχουμε αναφερθεί σε αυτούς επανειλημμένως και έχουμε ενημερώσει τους πάντες για τα πάντα».

«Από όποια μεριά και αν χυθεί αίμα είναι ανθρώπινο αίμα και εμείς δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό ως προς αυτό. Αναρωτιόμαστε ωστόσο ποιος έχει σειρά; Ποιος θα είναι ο επόμενος;» προσθέτουν.

Παράλληλα, η ΟΣΥΕ υπογραμμίζει πως θα ευχόταν να ήταν «κακοί μάντεις, αλλά μέχρι τώρα δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ως μάντεις κακών», διατυπώνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σχετικά με το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

«Γιατί η φυλακή ήταν ανοιχτή στις 12:45 ενώ θα έπρεπε να ήταν ήδη κλειστή από τις 12; Από πότε έχει να κλείσει το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το μεσημέρι, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα λειτουργίας του; Κλείνεται το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το βράδυ και αν ναι τι ώρα και με ποιο τρόπο; Τα γνωρίζουν ή όχι όλα αυτά η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης;» σημειώνουν χαρακτηριστικά, απαντώντας πως τα γνωρίζουν και μάλιστα πάρα πολύ καλά.

«Τους τα έχουμε πει επανειλημμένως και τα έχουν διαπιστώσει και οι ίδιοι. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να εγκαταλείψουν επιτέλους κάποιοι τις ιδεοληψίες τους και να αποδεχθούν τις ευθύνες τους;» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας.