Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη στο Παρίσι: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Έκρηξη στο Παρίσι: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Eικόνες χάους προκλήθηκαν στο Παρίσι, μετά από ισχυρή έκρηξη αερίου, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ. Οι νεκροί είναι δύο πυροσβέστες και δύο πολίτες. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της Parisien οι τραυματίες οι τραυματίες φτάνουν τους 37

Eικόνες χάους προκλήθηκαν στο Παρίσι, μετά από ισχυρή έκρηξη αερίου, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ. Οι νεκροί είναι δύο πυροσβέστες και δύο πολίτες. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της Parisien οι τραυματίες οι τραυματίες φτάνουν τους 37.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Trevise και Saint Cecile στο ένατο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας τη στιγμή που πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν κληθεί να επέμβουν σε κτίριο με διαρροή αερίου.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Parisien στο σημείο επιχειρούν 200 πυροσβέστες και 100 αστυνομικοί, ενώ σύμφωνα με το γάλλο ΥΠΕΣ δεν υπάρχει κίνδυνος νέου ατυχήματος αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για να βοηθήσουν στην διάσωση των πολιτών που βρίσκονται εκεί.

Η ισχυρή έκρηξη η οποία προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή αερίου κατέστρεψε το ισόγειο ενός κτιρίου στην εμπορική συνοικία στο κέντρο του Παρισιού, ενώ η ισχύς της ήταν τέτοια που έσπασε βιτρίνες καταστημάτων και ταρακούνησε κτίρια εκατοντάδες μέτρα μακριά.

«Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ στους δημοσιογράφους στο σημείο, όπως και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, η δήλαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ.

Αυτόπτης μάρτυρας που διέμενε σε γειτονικό ξενοδοχείο είπε πως είδε μια μεγάλη πυρκαγιά να ξεσπά στο κτίριο που καταστράφηκε από την έκρηξη.

«Υπήρχαν τζάμια παντού, σπασμένες βιτρίνες ενώ παράθυρα έτριζαν μέχρι τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο, δήλωσε ο 38χρονος Ντέιβιντ Μπανγκούρα.

Είπε πως καθώς πλησίαζε το σημείο, μια γυναίκα φώναζε για βοήθεια από τον πρώτο όροφο ενός κτιρίου: «Βοηθείστε μας, βοηθείστε μας, έχουμε παιδί».

Δύο ελικόπτερα προσγειώθηκαν στην Πλας ντ΄Οπερά προκειμένου να απομακρύνουν τα θύματα.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024