Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μπάτσα» και από Μπάρτσα, ανήμπορος εκτός έδρας ο ΠΑΟ

«Μπάτσα» και από Μπάρτσα, ανήμπορος εκτός έδρας ο ΠΑΟ

Την έβδομη ήττα του σε οκτώ εκτός έδρας αγώνες στη φετινή Euroleague υπέστη ο Παναθηναϊκός που έχασε και στο άντρο της Μπαρτσελόνα με 79-68

Κατά διαστήματα έδειχνε πως έχει αλλάξει το εκτός έδρας… τσιπάκι του, αλλά στην κρίσιμη τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν άντεξε και ηττήθηκε και από την Μπαρτσελόνα με διψήφια μάλιστα διαφορά (79-68).

Το Τριφύλλι έχει χάσει πλέον τους επτά από τους οκτώ αγώνες του μακριά από το ΟΑΚΑ στην τρέχουσα Euroleague και περιορίζεται σε συνολική επίδοση 8-10 (είναι εκτός 8αδας σε τριπλή ισοβαθμία) έναντι 11-7 των Καταλανών.

Η νίκη της Μακάμπι μέσα στη Μόσχα έκανε ακόμα πιό στενά τα περιθώρια για ρτην πρόκριση στα πλέι όφ και πλέον τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ κρίσιμα.

Οι πράσινοι ήταν ανταγωνιστικοί αυτή τη φορά, είχαν ενέργεια, έπαιξαν καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά και πάλι δεν είχαν λύσεις μέσα στη ρακέτα.

Ο Σεραφέν και οι υπόλοιποι ψηλοί της Μπαρτσελόνα έκαναν… πάρτι στις ρακέτες μαζεύοντας 33 ριμπάουντ από τα οποία τα 12 επιθετικά και κατάφεραν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στον Παναθηναϊκό.

Τρομερό πρόβλημα αντιμετώπισαν και από τον Ερτάλ, ο οποίος σκόραρε, πάσαρε, δημιουργούσε, χωρίς να έχει πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε με την άμυνά του να βρει τρόπους για να επιβάλει το παιχνίδι, του. Πίεσε τον χειριστή μπάλας της Μπαρτσελόνα, κάλυψε τις γωνίες πάσας, είχε καλές αντιδράσεις στα ριμπάουντ και έκλεβε μπάλες βγαίνοντας τον αιφνιδιασμό.

Η ταυτόχρονη παρουσία των Λεκαβίτσιους Καλάθη στην πεντάδα μαζί με τους Παπαπέτρου, Γκιστ έκανε την ομάδα του Πιτίνο αρκετά σκληρή και μαχητική κάνοντας δύσκολη τη ζωή των Καταλανών.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Ερτέλ σε πολύ καλό βράδυ, καθώς ο Γάλλος ήταν σούπερ εύστοχος και αποτελούσε την μοναδική ωστόσο απειλή. Είχαν πάντως και το προβάδισμα στο σκορ για πολύ μεγάλο μέρος του πρώτου μέρους (23-14 στο 12’) και 30-24 στο 16’).

Από το σημείο εκείνο και έπειτα ο Παναθηναϊκός όμως βρήκε τον τρόπο να… φρενάρει το Γάλλο και να βρει λύσεις στην επίθεση με τους Μήτογλου και Παπαπέτρου μειώνοντας στον πόντο με τη λήξη του πρώτου μέρους (37-36).

Η Μπαρτσελόνα… πάτησε το γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και με σερί 14-0 προηγήθηκε 53-42 αφήνοντας τον Παναθηναϊκό χωρίς καλάθι για 3,5 λεπτά. Οι Καταλανοί πίεσαν τον Καλάθη και τον ανάγκασαν να κάνει λάθη, ενώ με τον Σεραφέν είχαν την απόλυτη υπεροχή στα ριμπάουντ (11 επιθετικά). Παρόλα αυτά όμως οι πράσινοι βρήκαν τον τρόπο να ξαναμπουν στο ματς και να ισοφαρίσουν σε 56-56 στο 31’.

Μάλιστα στο 34’ μείωσαν σε 62-61 και εκεί άρχισαν να κάνουν το έναλάθος πίσω από το άλλο. Κακές επιθέσεις, λάθος πάσες, αργές αντιδράσεις στην άμυνα και η Μπαρτσελόνα με τον Ερτέλ να σκοράρει σε τρίποντο στο 1.32’’ έφτασε τη διαφορά στους δέκα πόντους (75-65). Η υπόλοιπη διάρκεια ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τη Μπαρτσελόνα να παίρνει τη νίκη με και τον Παναθηναϊκό για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι.

Από τους Καταλανούς, που είχαν 33 έναντι 17 ριμπάουντ οι Ερτέλ (23π, 6/8διπ, 2/4τριπ), Σεραφέν (14π., 7ρ) και Κλαβέρ (8π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ για την ομάδα του Πιτίνο διακρίθηκε ο Παπαπέτρου (17π., 5/7διπ, 2/5τριπ).

Tα δεκάλεπτα: 17-13, 37-36, 56-52, 79-68

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024