Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τελιγιορίδου: Στις προτεραιότητες η στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Τελιγιορίδου: Στις προτεραιότητες η στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Βασική προϋπόθεση για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι η στήριξη και η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής, τόνισε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου, εξαπολύοντας επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις για εγκατάλειψη του τομέα

«Ο αγροτικός τομέας της οικονομίας αποτελεί πεδίο πρώτης προτεραιότητας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά από τη λήξη των μνημονίων» τόνισε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, κατηγορώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις για έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τον τομέα.

Το ξεπούλημα της ΑΤΕ και η καταρράκωση του συνεταιριστικού κινήματος ως το 2015 είναι δυο σημαντικοί ανασχετικοί παράγοντες που καταδεικνύουν την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επισήμανε η κυρία Τελιγιορίδου.

Ειδικότερα, απαντώντας στη Βουλή στην επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ σχετικά με την Αγροτική Παραγωγή.

Η κ. Τελιγιορίδου στην ομιλία της επισήμανε τα εξής:

« Ο αγροτικός τομέας της οικονομίας αποτελεί πεδίο πρώτης προτεραιότητας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά από τη λήξη των μνημονίων. Βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική έκβαση μιας δυναμικής προσπάθειας ανάκαμψης και παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι η συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η αποτύπωση της πραγματικότητας.

Η έλλειψη χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με το ξεπούλημα της ΑΤΕ και η καταρράκωση του συνεταιριστικού κινήματος ως το 2015 είναι δυο σημαντικοί ανασχετικοί παράγοντες που καταδεικνύουν την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Βασική στόχευσή μας είναι η εξασφάλιση και η ανάπτυξη της απασχόλησης, η αντιμετώπιση των προβλημάτων όπως για παράδειγμα οι ελληνοποιήσεις με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, η εκπαίδευση, η ευφυής γεωργία, η μείωση του κόστους παραγωγής.

Η πολιτική μας συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και την αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Η επιτυχία της προσπάθειας μας περνάει μέσα από την οργανωμένη προσπάθεια που μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα αποτελέσματα. Τα συλλογικά σχήματα μπορούν να θωρακίσουν την παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα στη νέα εποχή».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024