«Η κυβέρνηση έχει προτείνει στο Κοινοβούλιο να της επιτραπεί να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αγοράσει νέα πολεμικά αεροσκάφη», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να συνεργασθεί με τη βουλγαρική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας που θα είναι σύμφωνη με τον βουλγαρικό προϋπολογισμό και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Η διοίκηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χαιρετίζει τα σχέδια για τον εκσυγχρονισμό των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων και περιμένει την επερχόμενη επιλογή των νέων πολεμικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Σόφια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συνεργασθούν με τη βουλγαρική κυβέρνηση για να καθορίσουν τις τελικές παραμέτρους της πιθανής πώλησης των F-16, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις του προϋπολογισμού, προσφέροντας ταυτόχρονα εξαιρετικές επιχειρησιακές δυνατότητες.

«Να συμμετέχει σε επιχειρήσεις με το ΝΑΤΟ»

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα F-16 Block που προσφέρονται στη Βουλγαρία έχουν τον καλύτερο συνδυασμό τιμών, ικανοτήτων μάχης και αμοιβαίας συμβατότητας με άλλες αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Εάν τα F-16 Block επιλεχθούν από τη Βουλγαρία θα εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά και αξιόπιστα τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία για πολλές δεκαετίες», τονίζεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας.

Η αγορά των F-16 Block 70 από τη Βουλγαρία θα δώσει τη δυνατότητα στη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία να προστατεύει αξιόπιστα τον βουλγαρικό εναέριο χώρο και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις με το ΝΑΤΟ και άλλες αεροπορικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των γειτονικών χωρών της.

Η αγορά των μαχητικών F-16 Block 70 θα δώσει τη δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης προοπτικής και συνεργασίας με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και άλλων αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε αναμονή των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας για την προώθηση αυτής της απόφασης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιο σας