Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Βουλγαρία αντικαθιστά τα Mig-29 με F-16

Η Βουλγαρία αντικαθιστά τα Mig-29 με F-16

Η βουλγαρική κυβέρνηση ενέκρινε σχέδιο έναρξης διαπραγματεύσεων για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών «Lockheed Martin F-16» από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε αντικατάσταση του στόλου των ρωσικών μαχητικών «Mig-29», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, όπως σημειώνει η Ραδιοτηλεόραση Βοϊβοδίνας.

«Η κυβέρνηση έχει προτείνει στο Κοινοβούλιο να της επιτραπεί να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αγοράσει νέα πολεμικά αεροσκάφη», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να συνεργασθεί με τη βουλγαρική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας που θα είναι σύμφωνη με τον βουλγαρικό προϋπολογισμό και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.

Η διοίκηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χαιρετίζει τα σχέδια για τον εκσυγχρονισμό των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων και περιμένει την επερχόμενη επιλογή των νέων πολεμικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Σόφια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να συνεργασθούν με τη βουλγαρική κυβέρνηση για να καθορίσουν τις τελικές παραμέτρους της πιθανής πώλησης των F-16, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις επιχειρησιακές απαιτήσεις του προϋπολογισμού, προσφέροντας ταυτόχρονα εξαιρετικές επιχειρησιακές δυνατότητες.

«Να συμμετέχει σε επιχειρήσεις με το ΝΑΤΟ»

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα F-16 Block που προσφέρονται στη Βουλγαρία έχουν τον καλύτερο συνδυασμό τιμών, ικανοτήτων μάχης και αμοιβαίας συμβατότητας με άλλες αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Εάν τα F-16 Block επιλεχθούν από τη Βουλγαρία θα εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά και αξιόπιστα τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία για πολλές δεκαετίες», τονίζεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας.

Η αγορά των F-16 Block 70 από τη Βουλγαρία θα δώσει τη δυνατότητα στη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία να προστατεύει αξιόπιστα τον βουλγαρικό εναέριο χώρο και να συμμετέχει σε επιχειρήσεις με το ΝΑΤΟ και άλλες αεροπορικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων όλων των γειτονικών χωρών της.

Η αγορά των μαχητικών F-16 Block 70 θα δώσει τη δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης προοπτικής και συνεργασίας με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και άλλων αεροπορικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε αναμονή των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση της Βουλγαρίας για την προώθηση αυτής της απόφασης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: echedoros-a.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024