Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Ρατσιστής και σεξιστής ο Πάνος Καμμένος-Αναξιόπιστος ο Αλέξης Τσίπρας

Βαρουφάκης: Ρατσιστής και σεξιστής ο Πάνος Καμμένος-Αναξιόπιστος ο Αλέξης Τσίπρας

Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Ο κ. Καμμένος είναι ρατσιστής, σεξιστής, εθνικιστής, και ανισόρροπος σε όσα έλεγε για την οικονομία. Κάθε φορά που άνοιγε του στόμα του προσπαθούσα να μην ακούω», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην ΥΠΟΙΚ ο οποίος κατηγόρησε για αναξιοπιστία τον πρωθυπουργό

Δριμεία επίθεση, με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Ο κ. Καμμένος είναι ρατσιστής, σεξιστής, εθνικιστής, και ανισόρροπος σε όσα έλεγε για την οικονομία. Κάθε φορά που άνοιγε του στόμα του προσπαθούσα να μην ακούω», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Ο Γ. Βαρουφάκης κλήθηκε να σχολιάσει το διαφαινόμενο διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου, λέγοντας πως ο ίδιος είχε εξαρχής εκφράσει τις αντιρρήσεις του όταν του έθεσαν -πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015- το ζήτημα της μετεκλογικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτύγχανε την αυτοδυναμία.

«Παρόλο που θεωρώ τον Πάνο Καμμένο ανθρωπολογικά και πολιτισμικά απέναντί μου, δέχθηκα να συμμετάσχω στην κυβέρνηση όταν ο Αλέξης Τσίπρας με διαβεβαίωσε πως ο κ. Καμμένος δεν θα παρενέβαινε στην οικονομική πολιτική και στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους», είπε ο Γ. Βαρουφάκης και συνέχισε:

«Πρέπει να πούμε πάντως ότι ο κ. Καμμένος τήρησε την συμφωνία. Είχε πει πως αν του δώσουμε το υπουργείο Άμυνας -στο οποίο είναι πολύ ικανοποιημένος- δεν θα παρενέβαινε, όπως και συνέβη», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας πως τον Ιανουάριο του 2015 δεν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία με το Ποτάμι, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί στην γραμμή της ρήξης με τους εταίρους αν δεν συμφωνούσαν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε το αφήγημα της κυβέρνησης περί εξόδου από τα μνημόνια. «Βγήκαμε από το τρίτο μνημόνιο και μπήκαμε στο τέταρτο το οποίο μάλιστα είναι και το μακροβιότερο αφού θα φθάσει έως το 2060. Η κατάσταση είναι οριακή, το χρέος μη βιώσιμο, τα κόκκινα δάνεια συνεχίζουν να αυξάνονται. Όλα αυτά θα καταστήσουν ακαδημαϊκού περιεχομένου τις συζητήσεις για το αν θα παραιτηθεί ή όχι ο Καμμένος», είπε ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος προέβλεψε πως το 2019 θα είναι χρονιά μιας νέας οικονομικής κρίσης -λόγω των υφεσιακών τάσεων σε Γερμανία και Κίνα.

Επίθεση και στον Αλέξη Τσίπρα

Αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση, αυτή την φορά κατά του πρωθυπουργού τον οποίο κατηγόρησε για αναξιοπιστία. «Είναι μια καλή συμφωνία, που έγινε για λάθος λόγους και θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Όταν έχει έναν πρωθυπουργό ο οποίος επί τρία χρόνια βαφτίζει το κρέας ψάρι, που νομοθετεί το αντίθετα από αυτά που πρεσβεύει, τότε δεν μπορεί να πείσει τον λαό ότι η συμφωνία είναι συμφέρουσα», είπε ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζοντας «αντιδημοκρατικός και αντιδεοντολογικό τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Τσίπρας εισάγει την συμφωνία».

«Μετά από τρία χρόνια συγχρωτισμού με τους τροϊκανούς, ο κ. Τσίπρας έχει γίνει οπαδός του δόγματος Σόιμπλε: «Οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι μια ενόχληση»», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κλήθηκε να σχολιάσει την φράση που είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή του στο Open, ο οποίος χαρακτήρισε ως mea culpa της θητείας του τις επιλογές προσώπων -αφήνοντας αιχμές και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

«Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τσίπρα. Κι εμένα το mea culpa μου είναι ότι εμπιστεύτηκα τα λάθος πρόσωπα το 2015», ανταπάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Γ. Βαρουφάκης.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024