Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στις Αρχές: Φάκελοι με σκόνη και στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Κέρκυρας, Βόλου και ΕΜΠ

Συναγερμός στις Αρχές: Φάκελοι με σκόνη και στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Κέρκυρας, Βόλου και ΕΜΠ

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές μετά τη διαπίστωση πως άλλοι τρεις φάκελοι που περιείχαν ύποπτη σκόνη στάλθηκαν στα Πανεπιστήμια της Κρήτης, της Κέρκυρας, του Βόλου και στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά το χθεσινό κρούσμα στη Μυτιλήνη

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές μετά τη διαπίστωση πως άλλοι τρεις φάκελοι που περιείχαν ύποπτη σκόνη στάλθηκαν στα Πανεπιστήμια της Κρήτης, της Κέρκυρας, του Βόλου και στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά το χθεσινό κρούσμα στη Μυτιλήνη, όταν ένας φάκελος με ύποπτη σκόνη και αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, έστειλε στο νοσοκομείο επτά άτομα τα οποία βρίσκονταν στον χώρο όπου ανοίχτηκε.

Το περιεχόμενο του φακέλου εξετάζεται στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους όπου μεταφέρθηκε στις 5 το πρωί της Πέμπτης με πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 από εξειδικευμένο κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών.

Μαζί τους επέβαιναν και επιστήμονες του Δημόκριτου, οι οποίοι έλεγξαν τους χώρους του ιδρύματος, η λειτουργία του οποίου με απόφαση των πρυτανικών αρχών έχει ανασταλεί επ’ αόριστον. Το κτίριο Διοίκησης του πανεπιστημίου στην περιοχή Βαρειάς Μυτιλήνης, έχει αποκλεισθεί και φρουρείται αυστηρά από την Αστυνομία μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Σύμφωνα πληροφορίες ο φάκελος που εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το Ταχυδρομείο, ανέφερε στα αγγλικά ως αποδέκτη την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Χρυσή Βιτζιλάκη. Όταν ανοίχθηκε από εργαζομένους στο γραφείο της Πρυτάνεως, η οποία την ώρα εκείνη απουσίαζε, διαπιστώθηκε ότι απελευθερώθηκε μια σκόνη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποια χαρτιά που περιείχε ο φάκελος ήταν γραμμένα σε Αγγλική γλώσσα και στα Αραβικά φονταμενταλιστικά ισλαμικά συνθήματα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024