Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: «Πρόβλημα» ο Καμμένος

Σκουρλέτης: «Πρόβλημα» ο Καμμένος

«Υπάρχει η απαιτούμενη εκείνη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έτσι ώστε αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να εξασφαλιστεί η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και η ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα, στη σκιά των σεναρίων περί αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περί αποστασίας βουλευτών των ΑΝΕΛ.

«Οι συγκεκριμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή σε μια κυβερνητική πλειοψηφία ενός γνωστού κυβερνητικού προγράμματος, με δεδομένη τη δικιά τους διαφωνία» τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Τόνισε πως η διαφωνία των δύο κομμάτων για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ δεν ήταν εμπόδιο για να συνυπάρξουν τα δυο κόμματα και μάλιστα να ολοκληρώνουν από τον Ιανουάριο του 2015, 4 χρόνια συγκυβέρνησης.

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε πως οι δηλώσεις που γίνονται εδώ και ένα χρόνο από τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, δηλαδή από τη στιγμή που ανέκυψε η Συμφωνία των Πρεσπών, «δεν ήταν κάτι που θέλαμε για την κυβέρνηση ενώ είχαμε άλλα πράγματα να επιδείξουμε με το κυβερνητικό μας έργο θα έλεγα ότι αυτή η πρακτική κατασπατάλησε ένα πολιτικό κεφάλαιο. Είναι συνεπώς ένα πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την αμφισβήτηση της ύπαρξης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από τη Νέα Δημοκρατία, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε: «Οι διαδικασίες είναι απολύτως σαφείς, αυτές που πιστοποιούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή όχι. Αν λοιπόν κανείς το αμφισβητεί, αμ’ έπος αμ’ έργον. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να καταθέσει την συνταγματικά προβλεπόμενη πρόταση δυσπιστίας».

«Εμείς κάνουμε και μια άλλη εκτίμηση, ότι υπάρχει η απαιτούμενη εκείνη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έτσι ώστε αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της» υπογράμμισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η οποία ζήτησε τα ονόματα των βουλευτών της αντιπολίτευσης που προσφέρονται να στηρίξουν την κυβέρνηση, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε «ανεξάρτητα από αυτού του τύπου προκλήσεις σαν της κ. Σπυράκη, υπάρχει το Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες και δεν επαφίεται στην κ. Σπυράκη ή την εκάστοτε εκπρόσωπο του οποίου κόμματος να το ερμηνεύει. Η διαδικασίες είναι απολύτως σαφείς, αυτές που πιστοποιούν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή όχι» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τη ΝΔ, στην περίπτωση που αμφισβητεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Έχοντας εμείς κάνει την εκτίμηση ότι διαθέτουμε και τους 151, θα κρίνει η κυβέρνηση τον τρόπο, το πως, το πότε εάν χρειαστεί θα ενεργοποιήσει αυτή τη διαδικασία».

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024