Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πυρά» Βενιζέλου κατά Καμμένου για τα αντισταθμιστικά των F-16

«Πυρά» Βενιζέλου κατά Καμμένου για τα αντισταθμιστικά των F-16

Για «προβληματική τροπολογία» και για κυβέρνηση που «παραβιάζει εκ του πλαγίου την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις», μίλησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητώντας την απόσυρση της ρύθμισης για την οποία η αντιπολίτευση έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία

Για «προβληματική τροπολογία» και για κυβέρνηση που «παραβιάζει εκ του πλαγίου την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις», μίλησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητώντας την απόσυρση της ρύθμισης για την οποία η αντιπολίτευση έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

«Σήμερα μας απασχολεί – στο πλαίσιο των διεθνοπολιτικών επιλογών της χώρας και της στρατηγικής που έπρεπε να έχουμε – τι κάνουμε σε σχέση με τα εξοπλιστικά και το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αναβάθμιση των F16. Κάποιες κυβερνήσεις στο παρελθόν φρόντισαν να αποκτήσει η χώρα αξιόμαχο στόλο F-16. Θυμόμαστε πολύ καλά τη στάση άλλων πολίτικων δυνάμεων που ήταν και κατά της προμήθειας αυτών των αεροσκαφών και των προγραμμάτων αναβάθμισης» ανέφερε για να προσθέσει:

«αυτός ο εντός εισαγωγικών γενιτσαρισμός, η όψιμη προσχώρηση στην εθνική στρατηγική οδηγεί την θνήσκουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να γίνει ο καλύτερος υπερασπιστής των αμερικανικών και νατοικών συμφερόντων.

Όμως αυτό πλήττει τη σοβαρότητα της εξωτερικής πολιτικής γιατί όταν ο άλλος βλέπει ότι προσπαθείς να τα δώσεις όλα να πείσεις ότι θα τα κάνεις όλα πριν τη διαπραγμάτευση δεν σε παίρνει σοβαρά».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι με την τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί «εκ του πλαγίου εισαγωγή αντισταθμιστικών ωφελημάτων και εκ των υστέρων αφού έχει αποφασιστεί η αναβάθμιση και έχει επιλεγεί ο κατασκευαστής».

Παράλληλα υποστήριξε πως επιχειρείται η εκ ου πλαγίου παραβίαση όλης της νομοθεσίας περί συμβάσεων στο χώρο ων εξοπλισμών τονίζοντας σε άλλο σημείο πως τα 230 εκατ. ευρω δεν είναι «φιλανθρωπία» των ΗΠΑ καθώς «η Ελλάδα πληρώνει μέσω της κύριας σύμβασης αναβάθμισης. Όμως με αυτό τον τρόπο έρχεται να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες συμβάσεις χωρίς αυτό διοικητικά και δικαστικά να ελέγχεται από τις αρχές του δημοσίου».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024