Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αν χτυπήσετε τους Κούρδους θα αντιδράσουμε, απαντούν οι ΗΠΑ στον Ερντογάν

Αν χτυπήσετε τους Κούρδους θα αντιδράσουμε, απαντούν οι ΗΠΑ στον Ερντογάν

«Πολεμική» είναι η ατμόσφαιρα μεταξύ της Τουρκίας και ΗΠΑ μετά την άρνηση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί με τον σύμβουλο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του αμερικανού προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας, διαμήνυσε στον τούρκο ομόλογό του σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιταχθούν σε ενδεχόμενη κακομεταχείριση των Κούρδων συμμάχων τους στη Συρία από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Ωστόσο ο Μπόλτον δεν θεωρεί ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον «σνόμπαρε» επειδή αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Ο αξιωματούχος αυτός, που συνοδεύει τον Μπόλτον στην περιοδεία του, σημείωσε ότι δεν είχε επισημοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ των δύο στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ερντογάν αρνήθηκε να συναντήσει τον Μπόλτον, ενοχλημένος για τις δηλώσεις του τελευταίου για τους Κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας. «Δεν είναι ανάγκη» να συναντήσει τον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ο ίδιος ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους, επικαλούμενος το «βαρύ» πρόγραμμά του.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε, επίσης, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στον Μπόλτον που σε δηλώσεις του είχε ουσιαστικά ζητήσει κάθε δράση της Τουρκίας στην περιοχή να είναι πλήρως συντονισμένη και συμφωνημένη με τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στον Σύμβουλο Ασφαλείας, λέγοντας ότι έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος και ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχθεί τα σχόλιά του που έκανε από το Ισραήλ.

Στο μεταξύ, η Τουρκία ανακοίνωσε πως περιμένει από τις ΗΠΑ να πάρουν πίσω τα όπλα που δόθηκαν σε πολιτοφυλακές των Κούρδων της Συρίας, οι οποίες υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών, αλλά θεωρούνται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα.

«Αυτό που περιμένουμε είναι να ανακτηθούν όλα τα όπλα που δόθηκαν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024