Δριμεία επίθεση Ερντογάν στις ΗΠΑ για τους κούρδους μαχητές
Σε ευθεία σύγκρουση με την Ουάσιγκτον ο τούρκος Πρόεδρος
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον και ο τούρκος ομόλογός του Ιμπραχίμ Καλίν είχαν μία «εποικοδομητική» συνομιλία για την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρουν τις αμερικανικές δυνάμεις από την Συρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζον Μπόλτον μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών τους στην Αγκυρα.
Ωστόσο, λίγη ώρα μετά, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε με δριμύτητα τις θέσεις του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας σχετικά με τους κούρδους μαχητές της Συρίας λέγοντας ότι παρά την συμφωνία που είχαν κατά την συνομιλία τους με τον Ντόναλντ Τραμπ, «στοιχεία» της αμερικανικής κυβέρνησης λένε «διαφορετικά πράγματα».
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο ισχυρισμός ότι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους είναι ένα μεγάλο ψέμα, ότι οι YPG και το PKK είναι και το αυτό πράγμα και προειδοποίησε ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να συμβιβασθεί στο θέμα των YPG.
Η συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματισθεί μετά την συνάντηση αυτή ματαιώθηκε χωρίς να δοθούν εξηγήσεις.
Ο εκπρόσωπος του Μπόλτον δήλωσε ότι οι δύο πλευρές εντόπισαν «περαιτέρω ζητήματα» για «διάλογο».
Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου άρχισε σήμερα κύκλο συνομιλιών στην Τουρκία με θέμα την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία, την οποία η Αγκυρα θέλει να εκμεταλλευθεί για να διαδραματίσει πρωγταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.
Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των συνομιλιών του Τζον Μπόλτον στην Αγκυρα, οι New York Times δημοσίευσαν άρθρο του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρουσίασε την στρατηγική του για την «σταθεροποίηση» της κατάστασης στην Συρία και την εξουδετέρωση των αιτίων της «ριζοσπαστικοποίησης» μετά την αμερικανική αποχώρηση.
- Βέλγιο: Άγριος ξυλοδαρμός νεαρού έξω από σταθμό τρένου – Υπερασπίστηκε μια κοπέλα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (10/3): Πού θα δείτε το Παρί-Ολυμπιακός και τα ματς του Champions League
- Στην κορυφή του Netflix η σειρά The Dinosaurs με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ – Αφήγηση από τον Μόργκαν Φρίμαν
- Βουλή: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Ολομέλειας για το πόρισμα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Μανόλης Αναγνωστάκης: Ο πόρος της ποίησης μέσα από την ανάγκη της πενίας
- Επιστροφή με… ματσάρες στα «αστέρια» – Όλο το πρόγραμμα στους «16» του Champions League







