Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέες προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Νέες προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Με την ενίσχυση του Σ.ΕΠ.Ε. να αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου 53 νέες προσλήψεις θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, σημειώνει το υπουργείο Εργασίας

Την έγκριση της έκδοσης προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για 53 προσλήψεις στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), οι οποίες κατανέμονται σε 47 κατηγορίας ΠΕ και 6 κατηγορίας ΤΕ, υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με την απορρύθμιση και την αυθαιρεσία στην αγορά εργασίας να εξακολουθεί να εμφανίζει ανησυχητικές διαστάσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «η ενίσχυση του Σ.ΕΠ.Ε. αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου. Εκτός από τις 53 προσλήψεις που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, το προσωπικό του Σ.ΕΠ.Ε. έχει ήδη αυξηθεί με 39 άτομα από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και με 15 άτομα από μετατάξεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ενίσχυσή του με άλλα 150 άτομα, μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας.»

» Παράλληλα, με τον νέο οργανισμό του υπουργείου Εργασίας (ΠΔ 134/2017), οι οργανικές θέσεις του Σ.ΕΠ.Ε. αυξήθηκαν από 829 σε 970, θέτοντας τη βάση για την ενίσχυση της στελέχωσης του Σώματος. Συνολικά, με την ολοκλήρωση των παραπάνω προσλήψεων και της κινητικότητας, το προσωπικό του Σ.ΕΠ.Ε. θα φτάσει τα 950 άτομα, ενισχυμένο με πάνω από 240 εργαζόμενους ή κατά περίπου 35% σε σχέση με το 2014».

«Σε αντίθεση με την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν σε συρρίκνωση το Σ.ΕΠ.Ε., η σημερινή κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε δυνατότητα, για να το ενισχύσει, καθιστώντας το έτσι πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024