Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης: Θα προσπαθήσουν να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στις καρέκλες τους

Νίκος Ανδρουλάκης: Θα προσπαθήσουν να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στις καρέκλες τους

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε επίσης, πως και θεσμικά η χώρα μας είναι αδύναμη στηλιτεύοντας τις προκλήσεις του κ. Πολάκη

Για  την «ευάλωτη θέση» της χώρας σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Ευρωβουλευτής τόνισε στην συνέντευξή του, ότι «το πρόβλημα στην οικονομία παραμένει. Ο Πρωθυπουργός πανηγύριζε από την Ιθάκη την έξοδό μας από τα Μνημόνια. Η χώρα μας όμως μπήκε στα μνημόνια γιατί δεν μπορούσε να δανειστεί από τις αγορές. Το πρόβλημα παραμένει, η χώρα μας δεν μπορεί να βγει στις αγορές με βιώσιμα επιτόκια καθώς αυτά παραμένουν υψηλά, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε τις θυσίες που έχουν γίνει».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε επίσης, πως και θεσμικά η χώρα μας είναι αδύναμη στηλιτεύοντας τις προκλήσεις του κ. Πολάκη. Επισήμανε πως κανένας δεν αμφισβητεί ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί ένα σκάνδαλο και η φαρμακευτική δαπάνη ήταν μία από τις αιτίες που εκτόξευσαν τα δημόσια έξοδα, όμως «πρώτη φορά Υπουργός προσπαθεί να κατευθύνει ονομαστικά δικαστές δημοσίως για το πως θα προχωρήσουν  τις έρευνές τους». Παράλληλα σημείωσε πως η διακυβέρνηση Καραμανλή έχει ουσιαστικά εξαιρεθεί από την έρευνα παρά την εκτόξευση των δαπανών στον τομέα αυτό, την συγκεκριμένη περίοδο.

Ο Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε ακόμα και στο γεωπολιτικό σκηνικό λέγοντας πως «ενώ έχουμε ανοιχτό το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, τις συνεχείς προκλήσεις από τον κ. Ερντογάν στην ευρύτερη περιοχή, στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ,  η χώρα μας έχει έναν Υπουργό Εξωτερικών φάντασμα και έναν Υπουργό Άμυνας που η μόνη του προτεραιότητα είναι η κομματική του επιβίωση».

Τέλος, στην ερώτηση σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι «θα αξιοποιήσουν κάθε συνταγματική δυνατότητα για να διατηρήσουν, όσο περισσότερο γίνεται τις καρέκλες τους».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024