Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια και τραυματισμοί σε διαμαρτυρία προσφύγων στα Διαβατά

Επεισόδια και τραυματισμοί σε διαμαρτυρία προσφύγων στα Διαβατά

Οι πρόσφυγες έκλεισαν τη Συμμαχική Οδό, άναψαν φωτιά σε λάστιχα και διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες ψύχους που αντιμετωπίζουν, αφού ζουν σε σκηνές

Επεισόδια σημειώθηκαν στα Διαβατά έπειτα από διαμαρτυρία περίπου 40 προσφύγων που ζουν στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά.

Οι πρόσφυγες έκλεισαν τη Συμμαχική Οδό, άναψαν φωτιά σε λάστιχα και διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες ψύχους που αντιμετωπίζουν, αφού ζουν σε σκηνές. Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του κέντρου φιλοξενίας τους υπέδειξαν να μετακινηθούν σε κοινόχρηστους στεγασμένους χώρους αλλά και πάλι διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν υπήρχε επαρκής θέρμανση.

Ενώ οι πρόσφυγες είχαν κλείσει το δρόμο, ένας οδηγός φορτηγού επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό του δρόμου. Κάποιος πέταξε πέτρα στο όχημα με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Ο οδηγός κατέβηκε και ακολούθησε συμπλοκή με πρόσφυγες, στη διάρκεια της οποίας τραυματίσθηκε τόσο εκείνος, όσο και ένας πρόσφυγας.

Τότε επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που οδήγησαν τους διαμαρτυρόμενους πίσω στο κέντρο φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, ενώ έγιναν και προσαγωγές.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024