Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Φανάρι

Ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Φανάρι

Με την παρουσία χιλιάδων πιστών από την Κωνσταντινούπολη, την Ελλάδα, την Ουκρανία και άλλα μέρη του κόσμου πραγματοποιήθηκε φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Κεράτιο κόλπο, στο Φανάρι

Με την παρουσία χιλιάδων πιστών από την Κωνσταντινούπολη, την Ελλάδα, την Ουκρανία και άλλα μέρη του κόσμου πραγματοποιήθηκε φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Κεράτιο κόλπο, στο Φανάρι.

Παρών ήταν ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, αφού νωρίτερα έγινε η απονομή του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο ουκρανός πρόεδρος απελευθέρωσαν από ένα λευκό περιστέρι μετά τον καθαγιασμό.

Την ελληνική πολιτεία εκπροσώπησε ο υφυπουργός εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, που δήλωσε στο ΑΠΕ –ΜΠΕ τα εξής:

«Ο άνθρωπος έχει πάντοτε εναγώνια υπαρξιακή αναζήτηση και σε αυτή χρειάζεται φωτισμό. Τα Θεοφάνια είναι μία μέρα όπου αυτή η αναζήτηση συναντά την επιφάνεια του Θεού και αυτή τη γιορτή ο ελληνικός λαός την ονόμασε Φώτα, την ονόμασε Φωτισμό. Την χαίρεται, την πανηγυρίζει, όπου υπάρχει ελληνισμός, όπου υπάρχουν ορθόδοξοι».

Και συνέχισε: «Είμαστε εδώ λοιπόν εκπροσωπώντας την ελληνική πολιτεία, τον ελληνικό λαό στην Κωνσταντινούπολη, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενός θεσμού τον οποίον τον τιμά ο Ορθόδοξος κόσμος, και έχει ιδιαίτερο σεβασμό για τον Σεπτό Προκαθήμενό του. Σήμερα ήταν βέβαια εδώ και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και ο καινούριος Μητροπολίτης Κιέβου. Έχω να πω πως η εκκλησία είναι ένας θεανθρώπινος θεσμός, ο οποίος έχει τους δικούς του κανόνες λειτουργίας. Αυτούς τους κανόνες οι πιστοί, οι ορθόδοξοι χριστιανοί, τους σέβονται και τους τηρούν. Σε αυτά τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάθε Εκκλησίας, η ελληνική πολιτεία δεν έχει κανένα λόγο να παρέμβει. Είμαστε λοιπόν εδώ στα Θεοφάνια, παραστήκαμε στην επίδοση του Τόμου η οποία είναι μία εκκλησιαστική πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς την Μητρόπολη του Κιέβου».

Το σταυρό από τα παγωμένα νερά του Κεράτιου κόλπου έβγαλε, μέσα από δεκάδες τολμηρούς που έπεσαν, ο θεσσαλονικιός Μιχαήλ Βοσνακίδης.

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο πατριαρχικό γραφείο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024