Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αλβανία, το βράδυ της Παρασκευή, που είχε ως αποτέλεσμα να ταρακουνηθεί το νησί της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:27 (τοπική ώρα), με το επίκεντρο να εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χειμάρας και 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργυροκάστρου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στα βόρεια της Κέρκυρας αλλά και στο υπόλοιπο νησί, καθώς και στη Θεσπρωτία και την Ήπειρο. Πάντως, σοβαρές ζημιές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).