Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απελευθερώθηκε ο Νίκος Μαυρίκος από τους απαγωγείς του

Απελευθερώθηκε ο Νίκος Μαυρίκος από τους απαγωγείς του

Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς του, επέστρεψε σπίτι του και στην συνέχεια, αφού επικοινώνησε με τις Αρχές μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου αυτή την ώρα καταθέτει στους αξιωματικούς της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση

Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου ο οποίος είχε απαχθεί έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά στις 27 Δεκεμβρίου.

Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς του, επέστρεψε σπίτι του και στην συνέχεια, αφού επικοινώνησε με τις Αρχές μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ όπου αυτή την ώρα καταθέτει στους αξιωματικούς της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του,

Αναλυτική ενημέρωση για την υπόθεση αναμένεται να δώσει η Ελληνική Αστυνομία τις επόμενες ημέρες, καθώς παραμένει σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των απαγωγέων. Ωστόσο, εικάζεται ότι ενδεχομένως ο ίδιος ο επιχειρηματίας διαπραγματεύτηκε μαζί με τους απαγωγείς την απελευθέρωσή του, δεδομένου ότι οι δράστες δεν είχαν επικοινωνήσει καθόλου με τους οικείους του.

Πως έγινε η «κινηματογραφική» απαγωγή

Ο 51χρονος έπεσε θύμα αρπαγής έξω από το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους από τουλάχιστον τέσσερα άτομα που τον άρπαξαν και τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο. Εξετάζονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες ήταν ντυμένοι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ. Στο σημείο της απαγωγής βρίσκονταν δύο πολυτελή οχήματα (ένα εκ των οποίων με βουλγαρικές πινακίδες) του θύματος, και μια μοτοσυκλέτα  με την οποία κινείτο συχνά μέχρι το γραφείο του.

Σύμφωνα με αναφορές προσώπων που τον γνώριζαν το θύμα της απαγωγής δεν είχε σωματοφύλακες  και δεν έπαιρνε κανένα μέτρο ασφαλείας.Σε ό,τι έχει να κάνει με το όχημα στο οποίο επιβίβασαν βιαίως τον επιχειρηματία, το μπλέ τζιπάκι, οι πληροφορίες λένε ότι οι πινακίδες του δεν αντιστοιχούν σε κανένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Έτσι, εκτιμούν ότι είναι πλαστές ενώ για τους δράστες οι περιγραφές κάνουν λόγο για τρία σωματώδη άτομα – τρεις ήταν αυτοί που κατέβηκαν και ένας ο οδηγός – ενώ η λεπτομέρεια που κάνει το όλο σκηνικό κινηματογραφικό είναι το γεγονός ότι οι τρεις άρπαγες του επιχειρηματία, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν ΕΚΑΜ.

Η δε, επιχείρηση ήταν τόσο καλά οργανωμένη που λειτούργησαν αστραπιαία και έπιασαν χειροπόδαρα το θύμα τους για να το πετάξουν στο αυτοκίνητο πριν καλά καλά προλάβει να αντιδράσει. Τον πήραν “σηκωτό” τη στιγμή που πήγαινε προς το πάρκινγκ λένε χαρακτηριστικά αυτόπτες μάρτυρες.

Ποιος είναι ο 51χρονος επιχειρηματίας

Ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας, κοντά  στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που τροφοδοτούσε ναυτιλιακές εταιρείες –κυρίως με κρουαζιερόπλοια- με ποτά, πούρα και άλλα είδη. Πρώην συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό την Μ. Βρετανία. Κάτοχος παλαιότερα  τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των  ελεγκτικών αρχών. Επιπλέον διατηρούσε ορισμένες επαφές -χωρίς οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή- με πρώην κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024