Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία από το Πειραιά την περασμένη Πέμπτη.

Οι μέρες περνούν, ωστόσο οι δράστες δεν έχουν επιχειρήσει να επικοινωνήσουν με την οικογένεια του. Αυτή η εξέλιξη ενισχύει ακόμα περισσότερο άλλα σενάρια, πέραν αυτού της απαγωγής που εστίαζαν αρχικά στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως γίνεται κατανοητό, η αγωνία των συγγενών του επιχειρηματία εντείνεται, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών εξακολουθούν να ερευνούν διεξοδικά την υπόθεση. Παράλληλα προσπαθούν να συνθέσουν κομμάτι-κομμάτι το παζλ της αρπαγής του έξω από το σπίτι του.

Τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τις αρχές είναι εάν πρόκειται για κίνηση εκφοβισμού, ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ή για κλασική υπόθεση απαγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγγενικά πρόσωπα του απαχθέντος επισήμαιναν από τις πρώτες στιγμές πως ο ίδιος δεν είχε εκφράσει καμία ανησυχία, ούτε είχε πει σε κάποιον από το στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον ότι φοβάται για τη ζωή του ή δέχεται απειλές.

Οι ίδιοι, μάλιστα, σχολίαζαν ότι ο 51χρονος δεν έδειχνε προβληματισμένος για κάτι ούτε διέθετε προσωπική ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγωγή του επιχειρηματία έγινε νωρίς το πρωί έξω από το σπίτι του, στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Οι δράστες φορούσαν μπλούζες των ΕΚΑΜ, ενώ το σχέδιό τους ήταν τόσο μελετημένο που ο 51χρονος επιχειρηματίας δεν πρόλαβε να αντιδράσει αφού τον έπιασαν χειροπόδαρα και τον έριξαν στην κυριολεξία μέσα στο όχημα.

Το προφίλ του επιχειρηματία

Ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας, κοντά στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που τροφοδοτούσε ναυτιλιακές εταιρείες –κυρίως με κρουαζιερόπλοια- με ποτά, πούρα και άλλα είδη.

Πρώην συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό την Μ. Βρετανία.

Κάτοχος παλαιότερα  τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των  ελεγκτικών αρχών.

Επιπλέον διατηρούσε ορισμένες επαφές -χωρίς οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή- με πρώην κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.