Pure brilliance from @rogerfederer and @StefTsitsipas in this exchange
Ο Φέντερερ «λύγισε» τον Τσιτσιπά στο φινάλε
Δίχως να δεχτεί μπρέικ στο σερβίς του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε με 7-6 (5) και 7-6 (4) από τον Ρότζερ Φέντερερ και κατά συνέπεια η Ελλάδα έχασε τις ελπίδες πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε. Δεν έδειξε σε κανένα σημείο ότι πρόκειται για ένα αμούστακο παιδί που κάνει τα πρώτα βήματά του στο παγκόσμιο τένις. Κι ο «Βασιλιάς» τρόμαξε για λίγο, ίσως και να σκέφτηκε πως τα πράγματα έγιναν σκούρα.
Ωστόσο μερικά αβίαστα λάθη, που μάλλον η απειρία του Έλληνα αθλητή μπορεί να τα χρεωθεί, έμελλαν να κρίνουν τον νικητή στην αναμέτρηση στο πλαίσιο του Hopman Cup στο Περθ. Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με με 7-6 (6) και 7-6 (4) στα σετ, σ’ ένα ματς που οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και στα δύο σετ, με τα μπρεικ πόιντ να είναι ελάχιστα.
Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 στο τάι μπρέικ, αλλά ο Ελβετός ήταν αρκετά έτοιμος ώστε να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του 20χρονου, με συνέπεια να το κερδίσει.
Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έδειξε να χάνει τη φρεσκάδα που παρουσίασε στο ξεκίνημα, τα λάθη του συνεχίστηκαν και είχαν ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα, με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει ξανά στα χέρια του 37χρονου Φέντερερ.
Με αυτή τη νίκη, η Ελβετία πήρε την πρόκριση στον τελικό, τη στιγμή που η Ελλάδα έχασε τις ελπίδες της για πρόκριση.
- Δημόσια πανεπιστήμια: Προς διαγραφή 280.000 φοιτητές – 35.000 αιτήθηκαν παράταση σπουδών
- Μοντέρνοι «Λουδίτες» και καρυκεύματα: Οι καταναλωτικές τάσεις που θα δούμε το 2026
- Χάρις Αλεξίου: Γενέθλια για την τραγουδίστρια που έγινε 75 χρόνων – Το μήνυμά της
- Η AI εισβάλλει στη διαδικασία προσλήψεων και δημιουργεί «φαύλο κύκλο» δυσαρέσκειας
- Επιμένουν για Λάτσιο και Ιωαννίδη οι Ιταλοί: «Τον παρακολουθεί ενόψει καλοκαιριού…»
- Ανταρκτική: Γραμματοκιβώτιο με βασιλική σφραγίδα στο …τέλος του κόσμου
