Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι είπε ο Λιάκος στον Στουρνάρα για την επιχείρηση στοχοποίησης από τον Παπαγγελόπουλο

Τι είπε ο Λιάκος στον Στουρνάρα για την επιχείρηση στοχοποίησης από τον Παπαγγελόπουλο

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό διαψεύδει τη σχετική είδηση, ωστόσο, πηγές επιμένουν ότι ο διάλογος με τον διοικητή της ΤτΕ έγινε

Η αποκάλυψη για προειδοποίηση του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα από υπουργό της κυβέρνησης, ότι έχει στοχοποιηθεί από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προκάλεσε πολιτική θύελλα.

Το ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου, ανέφερε ότι ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργό, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Λιάκος, είπε στον κ. Στουρνάρα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλος, βρίσκεται πίσω από μια προσπάθεια σκευωρίας. Τον προειδοποίησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για κινήσεις που γίνονται ώστε να τον κατηγορήσουν, μέσω της συζύγου του Λίνας Νικολοπούλου, και να τον εμπλέξουν στην υπόθεση της Novartis.

Oπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Λιάκος διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.

«Το σημερινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας εμπεριέχει ευφάνταστα σενάρια και ως εκ τούτου δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού», είπε ο κ. Λιάκος, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πιο συγκεκριμένα με τη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λιάκος διαψεύδει κατηγορηματικά ως «ευφάνταστα σενάρια» το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που αναφέρει στο πρωτοσέλιδό του ότι «πριν από δύο μήνες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος είχε ενημερώσει τον Γιάννη Στουρνάρα ότι ο Παπαγγελόπουλος σχεδιάζει την ενοχοποίησή του».

Προφανώς και δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς ο κ. Λιάκος, ωστόσο, οι πληροφορίες που έρχονται λένε διαφορετικά πράγματα.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ ζήτησε ραντεβού από τον διοικητή της ΤτΕ, πήγε στο κτίριο της οδού Αμερικής και συζήτησε με τον Γ. Στουρνάρα τα πάντα. Και τις εξελίξεις γύρω από την οικονομία, αλλά και όσα συνέβαιναν με την υπόθεση της Novartis και την προσπάθεια στοχοποίησης συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Λιάκος φέρεται να είπε στον παλαιό γνώριμό του, κ. Στουρνάρα, ότι εδώ και μήνες είναι σε εξέλιξη προσπάθεια να μπει στο κάδρο των κατηγορούμενων για το σκάνδαλο με τις μίζες της Novartis, η σύζυγος του διοικητή και κατά συνέπεια και ο ίδιος.

Φέρεται να του είπε ότι ενορχηστρωτής της εκστρατείας αυτής είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος, πρώην δικαστικός, πρώην επικεφαλής της ΚΥΠ και αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ανθρωποι που γνωρίζουν όσα ειπώθηκαν σ’ εκείνη τη συνάντηση τονίζουν ότι ο κ. Στουρνάρας γνώριζε για την προσπάθεια στοχοποίησής του, άλλωστε είχε κάνει σχετικές καταγγελίες και στη Βουλή, όταν μίλησε μαζί με τους άλλους εννέα πολιτικούς που θέλησε να εμπλέξει η κυβέρνηση.

Η ομιλία στη Βουλή

Ο διοικητής της ΤτΕ είχε πει τότε «φωτογραφίζοντας» τον προστατευόμενο μάρτυρα, κ. Μανιαδάκη, πρόσωπο της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες ότι αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο έχουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης.

Χρακτήρισε ως φαινόμενο παγκόσμιας πρωτοτυπίας την παραπομπή ως κατηγορούμενων στη Βουλή δέκα επιλεγμένων πολιτικών προσώπων, με ασυνάρτητες μαρτυρίες ανώνυμων μαρτύρων «υποκείμενων σε πιέσεις και εκβιασμούς», ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πλειοψηφία κατηγορώντας ότι επιλέγοντας την κατασυκοφάντηση έπληξε τελικώς την ίδια την χώρα και την Δημοκρατία.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο, με ασυνάρτητες μαρτυρίες τριών ανώνυμων μαρτύρων, υπό αμφισβητούμενο καθεστώς προστασίας, με εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη και τη Φορολογική Διοίκηση, υποκείμενων σε πιέσεις ή ακόμη και εκβιασμούς, χωρίς στοιχεία, χωρίς καν ενδείξεις, να στέλνονται δέκα επιλεγμένα, νυν και πρώην, πολιτικά πρόσωπα κατηγορούμενα στη Βουλή, δύο πρώην Πρωθυπουργών συμπεριλαμβανομένων, να ανοίγονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους όπως και των συγγενικών τους προσώπων, να στοχοποιούνται και να διαπομπεύονται», είχε πει πριν από ένα χρόνο περίπου.

Ο κ. Στουρνάρας είχε επί της ουσίας προειδοποιήσει για όσα σήμερα καταγγέλλει ο κ. Μανιαδάκης, δηλαδή για απειλές και εκβιασμούς προκειμένου να πει αυτά που ήθελε η κυβέρνηση.

Στη συνάντηση με τον κ. Λιάκο, εκτός από τις προειδοποιήσεις για το ρόλο του κ. Παπαγγελόπουλου, φέρεται να ειπώθηκε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ελέγχει τα νήματα της υπόθεσης και τα άλλα πρόσωπα που είναι κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν δεύτερο ρόλο.

Επίσης, ο κ. Λιάκος φέρεται να είπε ότι εκτός από τον ίδιο δεν συμφωνούν με τις μεθοδεύσεις αυτές και οι κ. Τσακαλώτος και Χoυλιαράκης οι οποίοι κρατούν αποστάσεις από τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Οι πληροφορίες αυτές λαμβάνουν νέες διαστάσεις μετά τις καταγγελίες Μανιαδάκη για πιέσεις που του ασκούνται να κατηγορήσει για δωροδοκία τους κ. Σαμαρά, Στουρνάρα και Γεωργιάδη.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024