Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός σε όλη τη χώρα λόγω «Σοφίας» - Κλειστοί δρόμοι λόγω χιονόπτωσης

Συναγερμός σε όλη τη χώρα λόγω «Σοφίας» – Κλειστοί δρόμοι λόγω χιονόπτωσης

Η «Σοφία» έφερε μαζί της χιόνια και παγετό σε όλη τη χώρα από τα ξημερώματα της Πέμπτης

Συναγερμός έχει σημάνει στους Δήμους της χώρας, με την κακοκαιρία «Σοφία» να προκαλεί αρκετά προβλήματα, κυρίως στα ορεινά οδικά δίκτυα.

Η «Σοφία» έφερε μαζί της χιόνια και παγετό σε όλη τη χώρα από τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η χιονοκάλυψη μάλιστα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες θα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη και την Παρασκευή.

Το κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας «Σοφία» θα είναι το δριμύ ψύχος, καθώς αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο, με αποτέλεσμα τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και του Σαββάτου, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Δρόμοι έχουν κλείσει λόγω των χιονοπτώσεων ενώ έχουν ακυρωθεί πτήσεις του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, σημειώνεται ότι δεν εκτελούνται δρομολόγια Πέραμα – Σαλαμίνα ενώ έχει βγει απαγορευτικό απόπλου για δελφίνια στον Πειραιά.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Πού θα χρειαστούν αλυσίδες

Έκλεισε πριν από λίγη ώρα και η Περιφερειακή Οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης, λόγω χιονόπτωσης.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, έως το ύψος του καταστήματος Πανόραμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι χιονοπτώσεις στην περιοχή των Καλαβρύτων και της ορεινής Ναυπακτίας έχουν προκαλέσει την διακοπή της κυκλοφορίας σε σημεία του ορεινού δικτύου. Ειδικότερα στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα παρακάτω σημεία:

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Αιγίου μέσω Πτέρης.

– Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Λουσών

– Στην δημοτική οδό που συνδέει την τοπική κοινότητα Περιστέρας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Στην ορεινή Ναυπακτία έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στις εξής περιοχές:

– Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Πλατάνου από το ύψος της τοπικής κοινότητας Πλατάνου και άνω, καθώς και στις τοπικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Κλεπάς, Αράχωβας, Λιβαδακίου και Ψήλος Σταυρός.

– Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-‘Ανω Χώρας- Κρυονερίων , καθώς και στις τοπικές κοινότητες Λιμνίτσας, ‘Ανω Χώρας, Κρυονερίων, Περδικόβρυσης και Αμπελακιώτισσας.

– Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς και στις τοπικές κοινότητες Λεύκας, Γραμμένης Οξιάς και Μανδρινής.

Επίσης, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το ημιορεινό και ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σε ό,τι αφορά τον δρόμο Λαμίας-Δομοκού τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα ενώ μετά την έξοδο της Λαμίας γίνεται έλεγχος στα αυτοκίνητα για αντιολισθητικές αλυσίδες οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων τις επόμενες ώρες θα είναι ανάγκες.

Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο Αθηνών-Λαμίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα εντοπίζονται από τα Καμένα Βούρλα μέχρι τις Ράχες σε ένα μήκος 80 km ωστόσο όμως τα εκχιονιστικά μηχανήματα κινούνται συνεχώς. Τα μικρά προβλήματα στο εθνικό δίκτυο εντοπίζονται κοντά στη Λαμία και ιδιαίτερα από την περιοχή του Μώλου στο 185 χλμ μέχρι το 205 χλμ λίγο πριν τη Λαμία.

Η Αστυνομική Διεύθυνση της Φθιώτιδας αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών στο Εθνικό δίκτυο από την Τραγανά μέχρι τη Στυλίδα.

Η τροχαία ακινητοποιεί τα βαρέα οχήματα στα διόδια της Τραγάνας αλλά και στον κόμβο του Αγίου Κωνσταντίνου έτσι ώστε από τα Καμένα Βούρλα μέχρι και τις Ράχες να μην κινείται φορτηγό αυτοκίνητο.

Στο αντίθετο ρεύμα για τα βαρέα οχήματα που κινούνται από Λάρισα προς Αθήνα η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία από το 242 km στο ύψος των Ραχών και μέχρι τα Καμμένα Βούρλα. 

Έτσι στο τμήμα από Ράχες μέχρι Καμένα Βούρλα που παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα με το χιόνι να βρίσκεται στο οδόστρωμα της εθνικής οδού δεν κυκλοφορούν βαρέα οχήματα καλά γίνεται συνεχής προσπάθεια από εκχιονιστικά οχήματα για να κρατήσουν το εθνικό δίκτυο ανοικτό.

Όπως τουλάχιστον προκύπτει μέχρι στιγμής υπάρχουν περίπου 20 κρίσιμα χιλιόμετρα από τα διόδια της Αγίας Τριάδας μέχρι λίγο πριν τη Στυλίδα όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα και η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση.

Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και στον υπόλοιπο νομό και στους δρόμους Λαμίας Δομοκού μετά την Λαμία η κυκλοφορία των ΙΧ μόνο με αλυσίδες ενώ το ίδιο ισχύει και στην περιοχή του Μπράλου από το 5μ χιλ του δρόμου Λαμίας Άμφισσας και από το 54χλμ του δρόμου Λαμίας Καρπενησίου.

Ακυρώσεις πτήσεων στη Θεσσαλονίκη

Ακυρώσεις πτήσεων σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, λόγω χαμηλής νέφωσης. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι τέσσερις πτήσεις προσγειώθηκαν στην Καβάλα και μία στην Αθήνα, ενώ δύο ακυρώθηκαν.

Συγκεκριμένα, στην Καβάλα, προσγειώθηκαν οι πτήσεις Αμβούργο – Θεσσαλονίκη, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Ντύσελντορφ – Θεσσαλονίκη και από Βερολίνο για Θεσσαλονίκη. Επίσης, στην Αθήνα προσγειώθηκε η πτήση από Στοκχόλμη για Θεσσαλονίκη, ενώ ακυρώθηκαν δύο πτήσεις από την Ντόχα και το Μπάντεν.

Ο κ. Παπάζογλου, τόνισε, ότι το αεροδρόμιο είναι σε επιφυλακή και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση που θα σημειωθεί χιονόπτωση στην περιοχή.

Το πρώτο χιόνι του 2019 στο ΣΟΧΟ..! .. Έλεγε η γιαγιά μ Φανώ του Τσιλιμπών….!! Η πρώτη , Αρχόντισσα, αδελφή απ τα 7 αδέλφια , παιδιά του Τριανταφύλλου Τσιλιμπώνη..!! " .. αν τα ΦΩΤΑ , παιδί μ , δεν έχ χιόν με παγωνιά , δεν ειν καλή χρονιά….!!"…… επομένως πάμε … για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..!!Είδωμεν…!!!!

Δημοσιεύτηκε από Ευάγγελος Μαργαρίτης στις Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019

Θερμαινόμενοι χώροι σε Αττική και Πειραιά

Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο δήμος Αθηναίων, ενώ ο μηχανισμός προστασίας των αστέγων και η υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, λόγω του συνεχιζόμενου ψύχους.

Ειδικά διαμορφωμένος θερμαινόμενος χώρος είναι ήδη διαθέσιμος, επί της οδού Σοφοκλέους 66, μέχρι το πρωί της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου.

Συνεργεία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι.

Για τη συνδρομή και αναφορές πολιτών για έκτακτα περιστατικά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος  Πειραιά, για την προστασία των πολιτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν.

Συγκεκριμένα,  από σήμερα Πέμπτη 3/1/2019 και ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας,   λειτουργούν οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

  1. Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Δήμου Πειραιά(Βασιλέως Γεωργίου 9-11, τηλ. επικ.: 210-4134052, 210-4134130). Ώρες λειτουργίας: 8:00-20:00.
  2. Δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης», που βρίσκεται στον Πύργο Πειραιά  (Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1οςόροφος, τηλ. επικ.: 2168003076, 2168003077). Λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Επιπλέον ο Δήμος Πειραιά, έχει μεριμνήσει σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη δημιουργία παγετού λόγω χαμηλών θερμοκρασιών τις βραδινές ώρες σε δρόμους του Πειραιά.

Συγκεκριμένα βρίσκεται σε ετοιμότητα όχημα του Δήμου Πειραιά για τη ρίψη άλατος, σε σημεία της πόλης που ενδέχεται να δημιουργηθεί παγετός, ανάλογα με την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σημειώνεται πως η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες των θερμαινόμενων χώρων, πραγματοποιείται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου 213 2022000, του 15510, της ιστοσελίδας του Δήμου και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1  90,4 FM.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024