Μόλις λίγες ημέρες μετά την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης -διά στόματος Χρήστου Σπίρτζη- στα επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν τα εγκαίνια του… ανύπαρκτου μετρό της Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό, σημειώθηκε δεύτερο κρούσμα διαστροφής της πραγματικότητας.

Τότε ήταν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ χαρακτήρισε «θρασείς» όσους επέκριναν την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να εγκαινιάσει με κάθε επισημότητα τον… έναν και μοναδικό σταθμό που φτιάχτηκε, ο οποίος μάλιστα θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια από σήμερα, καθώς επί του παρόντος δεν έχει φτιαχτεί ακόμα το δίκτυο.

Σήμερα ήταν η σειρά του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και διορισμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τιμόνι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Παππάς ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής ενοχλήθηκε από την ερώτηση αυτή και απάντησε στη δημοσιογράφο σε έντονο ύφος ότι… «οι καθυστερήσεις είναι στο μυαλό σας».

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως η ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης μόνο φανταστική δεν είναι. Άλλωστε, τα προβλήματα στα δρομολόγια και τις σοβαρές ελλείψεις του ΟΑΣΘ αναγνώρισε ακόμα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των περίφημων «εγκαινίων».

«Ο κ. πρόεδρος του ΟΑΣΘ θα έπρεπε να είναι πιο μετρημένος στις δηλώσεις του όταν τίθεται ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα», τονίζει η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, η οποία καλεί τον κ. Παππά να «πάει ένα πρωί στις στάσεις των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, να δει από πρώτο χέρι την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης για να πάνε στις δουλειές τους (ενδεικτικά ας πάει στις γραμμές 14, 21, 32, 52 κ.α.). Για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και για την κυβέρνηση, το γεγονός ότι ένας εργαζόμενος χρειάζεται πάνω από μία ώρα για να πάει στη δουλειά του και άλλη μία να γυρίζει δεν συνιστά καθυστέρηση αλλά «κανονικότητα»», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Δείτε τις επίμαχες δηλώσεις του Στέλιου Παππά: