Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Apple «σόκαρε» την Wall Street

Η Apple «σόκαρε» την Wall Street

Απώλειες σημειώνει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση της Apple με τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις

Απώλειες σημειώνει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση της Apple με τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της.

Συγκεκριμένα, η εταιρία υποβάθμισε τις προβλέψεις για τις πωλήσεις, επικαλούμενη την αδυναμία της κινεζικής οικονομίας, εντείνοντας τους φόβους για ύφεση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Η μετοχή της Apple σημειώνει πτώση 8,2%, αντιπροσωπεύοντας το 1/3 της απώλειας του Dow Jones. Αυτήν την ώρα, ο Dow Jones ανακάμπτει από τα χαμηλά ημέρας και υποχωρεί κατά 433 μονάδες ή κατά 1,85% στις 22.914 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 36,34 μονάδες ή 1,45% στις 2.473 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με απώλεια 121 μονάδων κινείται στο -1,82% και τις 6.543 μονάδες.

«Αν δείτε τα αποτελέσματά μας, η υποχώρησή μας προέρχεται σε ποσοστό άνω του 100% από τα iPhone και είναι κυρίως στην Κίνα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο CNBC. «Είναι ξεκάθαρο ότι η κινεζική οικονομία άρχισε να επιβραδύνεται στο δεύτερο εξάμηνο και πιστεύω ότι οι εμπορικές εντάσεις Πεκίνου – Ουάσινγκτον θα δημιουργήσουν περαιτέρω πιέσεις στην οικονομία της Κίνας» πρόσθεσε.

Επιπλέον, Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ σε επιστολή του προς τους μετόχους του τεχνολογικού κολοσσού που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα σημειώνει ότι περιμένει τα έσοδα για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου να διαμορφωθούν κάτω από τις εσωτερικές προβλέψεις της εταιρείας, αλλά και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η Apple περιμένει πλέον τα έσοδα να διαμορφωθούν στα 84 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 91,3 δισ. δολ. σε δημοσκόπηση της FactSet. Τα επίσημα αποτελέσματα της εταιρείας θα ανακοινωθούν στις 29 Ιανουαρίου.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024