
Εγινε τώρα αντιληπτή η κυρία Μπαζιάνα;
Όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει τίποτε άλλο να επιδείξει και να διηγηθεί, ασχολείται προφανώς με την κατάληψη της εξουσίας
Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, η Μπέτυ Μπαζιάνα δήλωνε το περιβόητο «ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήρε την εξουσία».
Σήμερα, η φράση αυτή παίρνει μία άλλη διάσταση. Και εκφράζεται από τις μεθοδεύσεις, όπως αποκαλύπτονται στην υπόθεση Novartis, από την χειραγώγηση της δικαιοσύνης με κάθε τρόπο, από τις πρακτικές του Παύλου Πολάκη, από την ανοχή, αν όχι την επιβράβευση όλων αυτών από το Μέγαρο Μαξίμου.
Οι αποκαλύψεις για τα όσα επιχειρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και αφότου ο Πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του μιλούσε για την αντίσταση στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος, είναι καταλυτικές.
Όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει τίποτε άλλο να επιδείξει και να διηγηθεί, ασχολείται προφανώς με την κατάληψη της εξουσίας. Αυτής που θεωρεί ότι δεν έχει και που κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να την κατακτήσει.
Θέλει να παραμείνει ως το τέλος και με κάθε κόστος. Ετσι τουλάχιστον λέει και φαντάζεται.
Θέλει να εξαντλήσει την θητεία της, ακόμη και ως κυβέρνηση μειοψηφίας και ανοχής – ανοχής τίνος άραγε;
Η κυβέρνηση αυτή και ο πολιτικός της προϊστάμενος που κατήγγειλαν περίπου ως πραξικόπημα την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, τώρα θέλει να παραμείνει και πιστεύει ότι έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, ακόμη και χωρίς την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Στην προσπάθειά της να καταλάβει και την εξουσία, όπως την αντιλαμβάνεται τουλάχιστον, κάθε θεσμική εκτροπή θα θεωρείται θεμιτή.
Θα περιγράφεται προφανώς ως εργαλείο στην υπηρεσία της επανάστασης.
Και την ίδια στιγμή, βουλευτές και στελέχη της κάνουν πλάκα στα κοινωνικά δίκτυα και στα κομματικά έντυπα με την ημερομηνία των εκλογών, υπαινισσόμενα ότι αυτές μπορεί και να μην γίνουν εντός του 2019. Μπορεί κάποιος να φανταστεί τι θα συνέβαινε αν στέλεχος άλλης κυβέρνησης ή άλλου κόμματος τολμούσε να κάνει τέτοια πλάκα.
Είναι φανερό και βέβαιο ότι η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις εκλογές θα γίνει με όρους εμφυλιοπολεμικούς. Θα επιστρέψει το «εμείς ή αυτοί», πιθανώς και το «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».
Πρόκειται για στρατηγικές επιλογές και για μονόδρομο του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του. Αλλωστε, άλλον τρόπο για να καταλάβει την εξουσία, όπως αυτός το αντιλαμβάνεται, δεν διαθέτει. Γιατί όπως φαίνεται ο Πρωθυπουργός δεν καίγεται πλέον να κυβερνήσει – ίσως και ποτέ να μην ήθελε. Θέλει απλώς την αιώνια εξουσία.
Μήπως τελικά η πλάκα με τις εκλογές δεν είναι τόσο αθώα;
- Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συνόδευσε τον βασιλιά Κάρολο & την βασίλισσα Καμίλα την ημέρα γενεθλίων της Νταϊάνα
- Βενεζουέλα – σεισμός: Σχεδόν 2.300 οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό
- Στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ κατέπεσε στην Αραβική Θάλασσα
- Κασσελάκης: Θα αποσυρθεί από την πολιτική αν δεν μπει στη Βουλή το κόμμα του – «Εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους»
- Κρήτη: 6χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο – Αεροδιακομιδή του στην Αθήνα
- Αυτές είναι οι ενδεκάδες στο ματς Βέλγιο-Σενεγάλη (pics)








