Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εγκλωβισμένοι 50 εκδρομείς στη Φθιώτιδα λόγω χιονόπτωσης [εικόνες]

Εγκλωβισμένοι 50 εκδρομείς στη Φθιώτιδα λόγω χιονόπτωσης [εικόνες]

Μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί από το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο Γαρδίκι Φθιώτιδας

Έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχοπτώσεις, κρύο αλλά και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα, στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής και Βόρειας Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο, έχει φέρει ο «Ραφαήλ».

Ταυτόχρονα πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι επικρατούν στο Αιγαίο, στα ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στην έξοδο του Κορινθιακού στο Ιόνιο, ενώ την Πέμπτη αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία».

Μεγάλη επιχείρηση έχει στηθεί από το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο Γαρδίκι Φθιώτιδας για 50 περίπου άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε ξενοδοχείο της περιοχής, μετά από έντονη χιονόπτωση το βράδυ της Δευτέρας.

Το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους και σύμφωνα με τον υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας Θανάση Καρακάντζα έχει επιστρατευθεί ειδικό μηχάνημα.

Γίνονται προσπάθειες προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να μπορέσουν οι 50 περίπου εκδρομείς που βρίσκονται στο χωριό -και διαμένουν στο ξενοδοχείο – να επιστρέψουν στους προορισμούς τους. Αν δεν μπορέσει και το ειδικό μηχάνημα να απομακρύνει το χιόνι και να ανοίξει τον δρόμο, όπως αναφέρει το lamianow.gr θα επιστρατευθεί μπουλντόζα μιας και το χιόνι είναι αρκετά βαρύ.

Στο μεταξύ πολλά χωριά της Οίτης αλλά και της Δυτικής Φθιώτιδας, όπως Κυριακοχώρι,Πάππα, Δάφνη κ.α έχουν αποκλειστεί από τον χιονιά.

Στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού από τα “δίδυμα” και πάνω, με την ορατότητα των οδηγών να είναι αρκετά περιορισμένη και να χρειάζεται προσοχή στην οδηγική συμπεριφορά τους.

Στο σημείο βρίσκονται 7 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας τα οποία συνδράμουν όπου πάει να δημιουργηθεί πρόβλημα ενώ και η Τροχαία επιλύει τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Η ίδια κατάσταση με τον Δομοκό επικρατεί προς Μπράλο αλλά και στην Ράχη Τυμφρηστού μέχρι την σήραγγα Μπακογιάννη.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Το χιόνι και ο παγετός έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αρκαδία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων, από το 20ο έως το 52,5ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Καστρίου – Βουρβούρων – Αγίου Πέτρου – Άστρους, ενώ μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση στην επαρχιακή οδό Ελάτης – Χρυσοβιτσίου -Στεμνίτσας.

Στην Κορινθία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα παρακάτω σημεία:

*Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 14ο χιλιόμετρο και άνω.

*Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων – Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.

*Στην επαρχιακή οδό Κιάτου – Γκούρας, από το 15ο χιλιόμετρο και άνω.

Στην Μεσσηνία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από 33ο έως 40 χιλιόμετρο.

Κλειστός ο δρόμος προς Πάρνηθα

Κλειστή είναι από τις 07.00 σήμερα το πρωί, η λεωφόρος Πάρνηθος, λόγω χιονόπτωσης.

Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο για την Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω, όπου μέχρι και τη νύχτα γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024