Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με την επικράτηση σταθεροποιητικών τάσεων.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05, διαμορφώνεται στις 604,74 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,15%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,08 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,29%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,78%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (+1,66%) και της Alpha Bank (+1,35%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-1,37%), της Πειραιώς (-1,23%) και της Motor Oil (-0,48%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,35%) και των Πρώτων Υλών (+1,01%), ενώ απώλειες καταγράφει μόνο ο δείκτης του Πετρελαίου (-0,35%).
Ανοδικά κινούνται 23 μετοχές, 9 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τζιρακιάν +30,00% και ΕΛΒΕ +5,63%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Eurobank -1,37% και της Πειραιώς -1,23%.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.