Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ευχές και τα μικρόφωνα του Προεδρικού Μεγάρου

Οι ευχές και τα μικρόφωνα του Προεδρικού Μεγάρου

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα συγκεντρωθούν το πρωί όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο για τις καθιερωμένες ευχές με την ευκαιρία του νέου έτους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα συγκεντρωθούν το πρωί (άλλοι αγουροξυπνημένοι και άλλοι όχι) όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο για τις καθιερωμένες ευχές με την ευκαιρία του νέου έτους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Θα προηγηθεί η δοξολογία στη Μητρόπολη, στην οποία να σημειώσω ότι δεν πάνε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά στο Προεδρικό πάνε.

Εκεί, λοιπόν, στη μεγάλη αίθουσα των δεξιώσεων (ή διαπιστευτηρίων, όπως λέγεται) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τους πολιτικούς αρχηγούς (αλλά και τη στρατιωτική, δικαστική ηγεσία, τους διπλωμάτες, τους εκπροσώπους από άλλες θρησκείες), χωρίς όμως… μικρόφωνα. Και ξέρετε γιατί;

Επειδή δεν θέλει να βγαίνουν προς τα έξω οι σύντομες συζητήσεις που έχει πρωτίστως με τον Πρωθυπουργό και δευτερευόντως με τους αρχηγούς των κομμάτων. Εδώ και χρόνια, από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπήρχε αυτό το έθιμο, να δημοσιοποιούνται οι κουβέντες που είχε ο Πρόεδρος με πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, δικαστικούς και βουλευτές.

Αυτό το μικρόφωνο το κατήργησε πέρυσι ο κ. Παυλόπουλος και προτίθεται, όπως έμαθα από τους συνεργάτες του, να το κάνει και εφέτος. Και ποιος δεν θυμάται το 2016 που είχε πει στον κ. Τσίπρα ότι θα βάλει γραβάτα ή την ίδια χρονολογία, που γινόταν ένας χαμός με τις τηλεοπτικές άδειες, που ο Νίκος Παππάς του είπε ότι ο «ο νόμος για τις άδειες έγινε με τη δική σας καθοδήγηση».

Για να ξέρετε, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, περισσότερο ενδιαφέρον έχει η… προσυγκέντρωση των πολιτικών αρχηγών σ’ ένα δωμάτιο. Εκεί, χωρίς κάμερες, χωρίς μικρόφωνα, χωρίς άλλους… μάρτυρες, μπορούν να ειπωθούν (και ίσως συμφωνηθούν) τα πάντα.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024