Περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φόρων, όπως του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στον ΑΝΤ1 σχετικά με το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, είπε πως «προσπαθούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα», ενώ κληθείσα να απαντήσει στο αν πρόκειται να γίνουν περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, είπε πως «εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis να ανοίξει στα τέλη Μαρτίου. Όσοι υποβάλλουν τη δήλωση τους έως τις 30 Απριλίου θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους φόρους σε 5 ή 6 διμηνιαίες δόσεις.

Αντίθετα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, εάν οι δηλώσεις υποβληθούν στα τέλη Ιουλίου, ο φόρος θα καταβληθεί κανονικά σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό αναφέρουν στελέχη της φορολογικής διοίκησης, θα μπορέσουν οι φορολογούμενοι να κάνουν καλύτερη διαχείρισης ή διαφορετικά να «σπάσουν» σε μικρότερα ποσά τον οφειλόμενο φόρο.