Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόρμπιν: Θέμα χρόνου η πρόταση μομφής κατά της Μέι

Κόρμπιν: Θέμα χρόνου η πρόταση μομφής κατά της Μέι

Σε συνέντευξή του στην Independent ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή αναπόφευκτη αν η Μέι δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων στο σχέδιό της για το Brexit

«Το θέμα είναι το πότε, όχι το εάν» δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν σχετικά με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τους Εργατικούς εναντίον της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι με στόχο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Σε συνέντευξή του στην Independent ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή αναπόφευκτη αν η Μέι δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων στο σχέδιό της για το Brexit.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι το θέμα είναι το πότε, όχι το εάν θα καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, και προφανώς θα το κάνουμε όταν η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση θα βρίσκεται στο χαμηλότερό της επίπεδο, που υποπτεύομαι ότι θα είναι αφού χάσει στην ψηφοφορία», εξήγησε ο Κόρμπιν.

Ο επικεφαλής των Εργατικών πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιλεγεί οι υποψήφιοι σε όλες τις περιφέρειες για να κριθούν οι έδρες στις οποίες θα δοθεί σκληρή και αμφίρροπη μάχη, στο πλαίσιο των προετοιμασιών του κόμματος ενόψει της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στο ΗΒ τυπικά δεν θα διεξαχθούν παρά το 2022, αλλά ενδέχεται να προκηρυχθούν πρόωρα εάν η Μέι δεν μπορέσει να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων στη συμφωνία που έκλεισε όσον αφορά την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κόρμπιν προέτρεψε εξάλλου τη Μέι να συγκαλέσει νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται την ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων ώστε να διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με τη συμφωνία για το Μπρέξιτ.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Κόρμπιν είπε ότι θα υλοποιούσε την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκη Ένωση μεν, αλλά θα διαπραγματευόταν διαφορετικούς όρους, εάν κέρδιζε τις πιθανές πρόωρες εκλογές το 2019.

Οι Εργατικοί λένε ότι θέλουν το ΗΒ να διατηρήσει σε ισχύ την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ και στενή σχέση με την ενιαία αγορά.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024