Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κάιρο: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την βομβιστική επίθεση σε τουριστικό λεωφορείο

Κάιρο: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την βομβιστική επίθεση σε τουριστικό λεωφορείο

Ανεβαίνει ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση που δέχτηκε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις Πυραμίδες, καθώς τέσσερις είναι πλέον οι νεκροί από την έκρηξη που έγινε με αυτοσχέδιο μηχανισμό

Ανεβαίνει ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση που δέχτηκε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις Πυραμίδες, καθώς τέσσερις είναι πλέον οι νεκροί από την έκρηξη που έγινε με αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Με τους τρεις τουρίστες, το θάνατο βρήκε και ο εκπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας που τους μετέφερε, ανέφεραν πριν από λίγο τοπικά μέσα, κάνοντας λόγο για αντίστοιχες δηλώσεις του Αιγυπτίου πρωθυπουργού, Μουστάφα Μαντμπούλι, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Νοσοκομείο «Ελ Χάραμ», όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες για να ενημερώνεται από κοντά για την κατάστασή τους.

Τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολουθεί στενά ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών να βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο και στο χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη αντίστοιχα.

Όπως γράφει η «Egypt Today», «ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός κ. Μαντμπούλι τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί πραγματική απειλή για ολόκληρο τον κόσμο» και προσέθεσε «η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει σθεναρά οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει την ασφάλεια της χώρας».

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε άμεση επαφή και με την πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αίγυπτο για να την ενημερώνει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ενδελεχή έρευνα για την επίθεση, έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ.

Από την πλευρά του, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου Σάουκι Άλαμ «καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση», όπως γράφει η «Egypt Today», στο ρεπορτάζ της οποίας προστίθενται οι δηλώσεις του ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις είναι εντελώς ασυμβίβαστες με όλες τις διδασκαλίες των θρησκειών. Και επιβεβαίωσε ότι οι αξιωματούχοι και οι άνθρωποι της Αιγύπτου θα σταθούν ισχυρά αντιμέτωποι σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024