Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κύβος ερρίφθη: Ο τραγέλαφος Καμμένου με το Μακεδονικό τελειώνει σύντομα

Ο κύβος ερρίφθη: Ο τραγέλαφος Καμμένου με το Μακεδονικό τελειώνει σύντομα

Όχι μόνο δεν μπορεί να υπάρξει μια κοινή γραμμή, όχι μόνο δεν ισχύει ούτε η συμφωνία σιωπής που έχουν κάνει ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Άμυνας, αλλά τώρα έχουν ξεφύγει κι άλλα στελέχη

Ξεπέρασε τα όρια του τραγέλαφου η υπόθεση του Μακεδονικού και οι αλλοπρόσαλλες απόψεις από τη μια του ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου και των βουλευτών του. Όχι μόνο δεν μπορεί να υπάρξει μια κοινή γραμμή, όχι μόνο δεν ισχύει ούτε η συμφωνία σιωπής που έχουν κάνει ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Άμυνας, αλλά τώρα έχουν ξεφύγει κι άλλα στελέχη.

Η δήλωση του πρώην υπουργού Παναγιώτη Σγουρίδη ότι μπορεί να καθυστερήσει η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών γιατί ίσως υπάρξει κάποιο θερμό επεισόδιο, είναι ενδεικτικό της φαιδρότητας που επικρατεί στο πολιτικό προσωπικό.

Ένα μείζον εθνικό θέμα, που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, έχει διχάσει τους πολίτες κι έχει αναχθεί στο βασικό προεκλογικό ζήτημα, αντιμετωπίζεται με τόση ελαφρότητα. Η οποία φυσικά πηγάζει από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ φυσικά ο οποίος περιφέρεται από στρατόπεδο σε στρατόπεδο επαναλαμβάνοντας ότι θα φύγει από την κυβέρνηση αν έρθει η συμφωνία προς κύρωση στην ελληνική βουλή.

Ο Πάνος Καμμένος είναι ο ίδιος που έδωσε χρόνο στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη συμφωνία, που στηρίζει την κυβέρνηση με την ψήφο εμπιστοσύνης του και παρά το γεγονός ότι έκλεισε μια συμφωνία με την οποία ο ίδιος αντιδρά.

Ο Πάνος Καμμένος είναι αυτός που με την αλλοπρόσαλλη κι εν πολλοίς αστεία τακτική του επιχειρεί να διασωθεί πολιτικά παίζοντάς το «μακεδονομάχος» τις μονές ημέρες και «τουρκοφάγος» τις ζυγές… συντρίβοντας τους εχθρούς και τη λογική.

Δεν θα περίμενε κανείς κάτι λιγότερο από μια δήλωση σαν κι αυτήν του Π. Σγουρίδη: «Μπορεί να συμβούν γεγονότα», όπως ένα θερμό επεισόδιο.

Το πότε θα εισαχθεί (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

«Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική πλειοψηφία».

Αυτά είπε ο κ. Σγουρίδης υπενθυμίζοντας ότι έχει χαθεί η λογική στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ακόμη κι αυτοί που επιθυμούν να τελειώνει η Ελλάδα με το θέμα της ονομασίας, είναι εξοργισμένοι με την τακτική του Πάνου Καμμένου και των βουλευτών του. Και βεβαίως, μόνο τον γέλωτα προκαλούν οι απειλές του υπουργού Άμυνας ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Κι αυτό διότι ενδεχομένως να βρεθούν οι 151 να ψηφίσουν τη συμφωνία που αναθεματίζει ο κ. Καμμένος ενώ ο ίδιος λέει ότι δεν θα ψηφίσει μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που πιθανότατα θα καταθέσει η ΝΔ. Δηλαδή θα φύγει από την κυβέρνηση, η συμφωνία θα ψηφιστεί από άλλους βουλευτές κι όταν έρθει πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης ο Καμμένος θα στηρίξει τον Τσίπρα που έφερε τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι προφητείες Καμμένου

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας ήταν αυτός που προέβλεπε ότι η συμφωνία δεν θα κυρωθεί στα Σκόπια, ότι θα πάνε σε εκλογές, ότι θα ηττηθεί ο Ζάεφ ή ότι θα παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα δημιουργηθεί πολιτική κρίση.

Ο ίδιος ήταν που έλεγε μέχρι πρότινος ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια θα «τελειώσει» τη συμφωνία κι έκανε προβλέψεις κι εκτιμήσεις για το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Ο κύβος ερρίφθη. Στις 9 με 15 Ιανουαρίου παίζεται το τελευταίο επεισόδιο στη βουλή των Σκοπίων και η συμφωνία έρχεται στην ελληνική Βουλή. Αν γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις και ξεκινήσει η διαδικασία τάχιστα, τότε τελειώνουν τα ψέματα, ο Καμμένος και όλοι όσοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του κόσμου.

Αν υπάρξει καθυστέρηση ενός ή δύο μηνών και η συμφωνία έρθει τον Μάρτιο, απλά θα παραταθεί η κυβερνητική οπερέτα για λίγο ακόμη χρονικό διάστημα.

Υπάρχει και το σενάριο της διεξαγωγής εκλογών βεβαίως με επίκληση του εθνικού αυτού θέματος. Αλλά και τότε τελειώνουν οι πολιτικοί «καλικάτζαροι» που έχουν βγει εδώ και αρκετούς μήνες κι όχι πριν από τα Χριστούγεννα.

Ακόμη κι αν η κύρωση περάσει στην επόμενη βουλή, η αλήθεια είναι ότι έχουν δημιουργηθεί τετελεσμένα. H γειτονική χώρα θα μπει στο ΝΑΤΟ ως Βόρεια Μακεδονία και το παιχνίδι παίζεται για τις λεπτομέρειες.

Ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί πλέον να κοροιδεύει κανέναν. Προσέφερε χρόνο και «αέρα» στον Αλέξη Τσίπρα να φτιάξει μια συμφωνία με την οποία άλλοι είναι υπέρ κι άλλοι κατά. Αν ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση θα το έκανε το περασμένο καλοκαίρι, στην προηγούμενη πρόταση μομφής. Δεν θα επέτρεπε σε Τσίπρα και Κοτζιά να πάνε και να υπογράψουν στις Πρέσπες. Το έκανε κι από τότε προσπαθεί να γίνει μακεδονομάχος εκ του ασφαλούς.

Είτε με την κύρωση είτε χωρίς αυτός οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τελειώνουν, όπως άρχισαν. Με ψέματα, απάτες κι αυταπάτες.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024