Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στουρνάρας : Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων, ιδιωτικοποιήσεων και δημοσιονομική πειθαρχία

Στουρνάρας : Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων, ιδιωτικοποιήσεων και δημοσιονομική πειθαρχία

Ο κεντρικός τραπεζίτης επισημαίνει ότι το διεθνές περιβάλλον αναμένεται να είναι κάθε άλλο παρά ανέφελο

Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων αλλά και συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας ζητάει ο κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας πως η ΤτΕ πρέπει το προσεχές διάστημα να είναι προσεκτική καθώς το διεθνές περιβάλλον αναμένεται κάθε άλλο παρά ανέφελο.

Σε συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο», ο Γιάννης Στουρνάρας επισημαίνει: «Από την πλευρά μας θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, επειδή ακριβώς δεν θα είναι ανέφελο το διεθνές περιβάλλον, εστιάζοντας σε τρία πράγματα: Καμία ανάκληση συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων και πολιτικών, το αντίθετο μάλιστα: επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων που απομένουν να γίνουν, συνέχιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και, τέλος, πιο φιλικές συνθήκες για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις».

«Είναι αναγκαίο να πείσουμε τις διεθνείς αγορές ότι θα τηρηθούν αυτές οι πολιτικές για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών», σημειώνει και προσθέτει: «Να διευκρινίσω ότι στην ανάκληση μεταρρυθμίσεων συμπεριλαμβάνω και εκείνες τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν προηγούμενες αποφάσεις οικονομικής πολιτικής. Αυτός είναι ενδεχομένως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη δημοσιονομική ισορροπία και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους».

Ο ισχυρός άνδρας της ΤτΕ, μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι σε έναν χρόνο η ελληνική οικονομία θα έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα και θεωρεί πως, εάν δεν συντελεστούν συνταρακτικές αλλαγές στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό, το 2019 θα είναι έτος καμπής για τον τραπεζικό κλάδο.

Ακόμη, αποκαλύπτει πως εντός του 2019 η ΤτΕ θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός κόμβου καινοτομίας για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του FinTech.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024