Παναττική στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση του επικουρικού προσωπικού έξω από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, στις 10.00, προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «έως τον ερχόμενο Μάιο, 1.200 επικουρικοί υπάλληλοι, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, των νοσοκομείων απολύονται αν και υπηρετούν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες πάνω από τέσσερα χρόνια» και προσθέτει ότι «εκδόθηκε η προκήρυξη, η οποία προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας που απέκτησαν τα τέσσερα και πλέον χρόνια, μόνο για το 10% των θέσεων των υπηρετούντων».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «η απόλυσή τους δημιουργεί τεράστια κενά στα νοσοκομεία».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).