Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία: Χριστούγεννα με καύσωνα και θερμοκρασίες ρεκόρ

Αυστραλία: Χριστούγεννα με καύσωνα και θερμοκρασίες ρεκόρ

Οι Αρχές στη Βικτόρια εξέδωσαν έκτακτο δελτίο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των πολιτών, ειδικά των πιο ευπαθών κατηγοριών του πληθυσμού, εξαιτίας του αναμενόμενου κύματος καύσωνα

Κύμα καύσωνα θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας την τρέχουσα εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να προβλέπεται να ανέλθει ακόμη και 12 βαθμούς Κελσίου πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο κατά τόπους, πριν σπάσει το ιστορικό ρεκόρ, γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Οι Αρχές στη Βικτόρια εξέδωσαν έκτακτο δελτίο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των πολιτών, ειδικά των πιο ευπαθών κατηγοριών του πληθυσμού, εξαιτίας του αναμενόμενου κύματος καύσωνα, ενώ προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών εκδόθηκαν τόσο στη Βικτόρια όσο και σε διάφορες άλλες περιοχές, από τη Δυτική Αυστραλία ως τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.

Στην περιφέρεια Κίμπερλι της Δυτικής Αυστραλίας ενδέχεται επίσης κατά τόπους η θερμοκρασία να σπάσει τα ιστορικά ρεκόρ: στο Φίτζροϊ Κρόσινγκ αναμένεται τα θερμόμετρα να δείξουν 47° Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του έτους, που ήταν 46,5° Κελσίου και καταγράφηκε νωρίτερα αυτόν το μήνα, αναφέρει το δημοσίευμα της Γκάρντιαν.

Σε περιοχές της ενδοχώρας στη Νότια Αυστραλία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κατά τόπους. Στην Αδελαΐδα προβλέπεται τα θερμόμετρα να δείξουν 41° Κελσίου την Πέμπτη.

Το κύμα καύσωνα θα πλήξει και τη Βικτόρια, με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος της εβδομάδας. Στην πόλη Μιλντιούρα αναμένεται να σπάσει το ιστορικό υψηλό, με τη θερμοκρασία στους 46° Κελσίου την Κυριακή.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024