Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σίδνεϊ: Απομακρύνθηκαν 3.000 άνθρωποι υπό τον φόβο κατάρρευσης ουρανοξύστη

Σίδνεϊ: Απομακρύνθηκαν 3.000 άνθρωποι υπό τον φόβο κατάρρευσης ουρανοξύστη

Οι ένοικοι του 38 ορόφων ουρανοξύστη και γειτονικών κτιρίων κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο ταχέως, την ώρα που ειδικοί μπήκαν και άρχισαν έρευνες στο κτίριο, που έχει μετατοπιστεί κατά «ένα ή δύο χιλιοστά»

Σε μια γιγαντιαία και εσπευσμένη επιχείρηση η αστυνομία της Αυστραλίας απομάκρυνε σήμερα σχεδόν 3.000 ανθρώπους υπό τον φόβο κατάρρευσης ενός ουρανοξύστη 38 ορόφων, μετά την εμφάνιση μιας ρωγμής στον κορμό του κτιρίου.

Οι ένοικοι του ουρανοξύστη και γειτονικών κτιρίων κλήθηκαν να εγκαταλείψουν το σημείο ταχέως, την ώρα που ειδικοί μπήκαν και άρχισαν έρευνες στο κτίριο, που έχει μετατοπιστεί κατά «ένα ή δύο χιλιοστά».

«Η αστυνομία ενημερώθηκε για έναν μεγάλο κρότο που ακούστηκε στο ύψος του 10ου ορόφου της πολυκατοικίας», που ονομάζεται Opal Tower, και «βρήκε ότι υπήρχε μια ρωγμή», δήλωσε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων Γκρεγκ Ράιτ.

«Πυροσβέστες, συνοδευόμενοι από μηχανικούς και μέλη των πρώτων βοηθειών, θα ερευνήσουν το κτίριο για να εκτιμήσουν τις όποιες ζημιές και να αποφασίσουν για τη συνέχεια» της επιχείρησης, σημείωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους. Η αστυνομία και η πυροσβεστική χρειάστηκε να γκρεμίσουν τμήματα τοίχων για να απομακρύνει τους ενοίκους, καθώς πολλές από τις πόρτες των διαμερισμάτων έχουν φρακάρει.

«Μηχανικοί μου είπαν ότι (το κτίριο) έχει μετατοπιστεί κατά 1 ή 2 χιλιοστά» διευκρίνισε στον Τύπο ο επίτροπος Φίλιπ Ρότζερσον, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο ουρανοξύστης είχε κατασκευαστεί το 2000, ωστόσο παραδόθηκε φέτος 392 διαμερίσματα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024