Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άστατος ο καιρός τα Χριστούγεννα -  Χιόνια και στην Αττική

Άστατος ο καιρός τα Χριστούγεννα – Χιόνια και στην Αττική

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, μετά από τις μέρες λιακάδας που εμφανίστηκαν στη χώρα

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες, μετά από τις μέρες λιακάδας που εμφανίστηκαν στη χώρα.

Ο καιρός κατά το διήμερο των Χριστουγέννων θα είναι άστατος, καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες, ενώ πολύ πιθανό είναι τα χιόνια να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην Αττική.

Ένα βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει από τα βόρεια τη χώρα μας και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα φέρει τσουχτερό κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να πέσουν βροχές, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς πεδινά της βόρειας χώρας, και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Την Πέμπτη 27/12, ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, όμως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Αττική. Όπως όλα δείχνουν τα βουνά θα ντυθούν στα λευκά ενώ, δεν αποκλείεται χιονόστρωση ακόμα και στα βόρεια προάστια.

Αναλυτικά το μήνυμα του Γιάννη Καλλιάνου:

«Αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία (πάντοτε κρατάω μια επιφύλαξη, ειδικά σε τέτοιου είδους χειμωνιάτικες μεταβολές), κατά τη διάρκεια της Τετάρτης αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις και στην Αττική!

Οι περιοχές της Αττικής που -λογικά- θα επηρεαστούν θα είναι τα βορειοδυτικά, κεντροβόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού που έχουν υψόμετρο άνω των 300-350 μέτρων. Πρόσκαιρα, επειδή ο άνεμος θα είναι πολύ ευνοϊκός, ίσως επηρεαστούν και περιοχές με ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο ή και τμήματα των υπολοίπων δυτικών και κεντρικών τμημάτων του νομού πάνω -πάντα–από τα 300-350 μέτρα.

Επειδή οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο ευνοϊκές στα υψόμετρα κάτω των 300-350 μέτρων, θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη να χιονίσει πρόσκαιρα εκεί. Πότε όμως δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει ο καιρός.

Πάντως σε γενικές γραμμές αυτό θα συμβεί την Τετάρτη στην Αττική. Ακολουθεί ο χάρτης με τα υψόμετρα και τις περιοχές των τοπικών (προσοχή, όχι γενικευμένων) χιονοπτώσεων.

Υ.Γ. : Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι δραματικά στα επόμενα προγνωστικά στοιχεία. Πάντα κρατάμε ένα μικρό ερωτηματικό διότι ο καιρός θα πει την τελευταία λέξη, είτε την πιο θετική εξέλιξη αλλά είτε και στην πιο αρνητική (για τους χιονόφιλους ειδικά αυτό το σχόλιο διότι αναμένουν με αγωνία την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες)».

ΧΙΟΝΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣΑν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία (πάντοτε κρατάω μια επιφύλαξη,…

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Καλλιάνος στιςΚυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024