Συγκεκριμένα, περίπου 38.600 «γιλέκα» είχαν λάβει μέρος σε πορείες σε ολόκληρη την επικράτεια στις 19:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, έναντι 66.000 που είχαν καταγραφεί στο αντίστοιχο χρονικό σημείο το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών

Άλλη μια διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» έλαβε χώρα στη Γαλλία το Σάββατο. Ωστόσο η συμμετοχή ήταν μικρότερη συγκριτικά με τις προηγούμενες διαδηλώσεις με το κίνημα, όπως φαίνεται, να χάνει τη δυναμική του.

Συγκεκριμένα, περίπου 38.600 «γιλέκα» είχαν λάβει μέρος σε πορείες σε ολόκληρη την επικράτεια στις 19:00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, έναντι 66.000 που είχαν καταγραφεί στο αντίστοιχο χρονικό σημείο το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο πορειών, στις 17 Νοεμβρίου, είχαν κατέβει στους δρόμους περισσότεροι από 280.000 άνθρωποι.

Μεταξύ άλλων, εκτυλίχθηκαν και επεισόδια, ωστόσο μικρής έκτασης, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές ή λεηλασίες.

Οι Αρχές προέβησαν σε τουλάχιστον 220 προσαγωγές σε ολόκληρη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 81 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Η πλειονότητα των προσαγωγών έγινε στο Παρίσι, όπου υπολογίζεται ότι διαδήλωσαν περίπου 2.000 άτομα, μισά συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται ο Ερίκ Ντρουέ, που θεωρείται ηγετική φυσιογνωμία ανάμεσα στα «γιλέκα».

Αστυνομικός «τράβηξε» πιστόλι

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο ένας από τους αστυνομικούς τράβηξε όπλο απέναντι στο πλήθος, προφανώς για να τους εκφοβίσει.
Ο αστυνομικός δεν έκανε χρήση του όπλου, με τα «κίτρινα γιλέκα» να κλιμακώνουν την επίθεση εναντίον τους.

Η Αστυνομία είπε στο Associated Press πως πρόθεση του αστυνομικού ήταν να τρομάξει το πλήθος κι ότι δεν πυροβόλησε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr