Όλοι πρέπει να λογικευτούν και να συγκρατηθούν, δηλώνει επιπροσθέτως ο τούρκος υπουργός Άμυνας

Συστάσεις για «αυτοσυγκράτηση» απηύθυνε στην Ελλάδα ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε ένα νέο κρεσέντο επιθετικής ρητορικής, απειλώντας ότι το τίμημα για οποιαδήποτε πρόκληση σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Κύπρο θα είναι βαρύ.

Απαντώντας ακόμα μια φορά με προκλητικό τρόπο, στο μοτίβο απειλών, στη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Αποστολάκη, ο Χ. Ακάρ δήλωσε: «Όλοι θα πρέπει να μένουν μακριά από τις προκλήσεις στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, σε διαφορετική περίπτωση το τίμημα θα είναι βαρύ».

«Όλοι θα πρέπει να συγκρατηθούν. Αυτήν την ειλικρινή συμβουλή δίνουμε στους γείτονές μας» πρόσθεσε ο κ. Ακάρ, διαμηνύοντας ότι όλοι θα πρέπει να «λογικευτούν».

Σημειώνεται ότι  ο Χ. Ακάρ, πριν από την υπουργοποίησή του, υπήρξε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας και απαντά δεύτερη φορά στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, μετά την πρώτη του αντίδραση, την Πέμπτη, όταν είχε ανταπαντήσει στον κ. Αποστολάκη ότι «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουμε τη γαλάζια πατρίδα μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα και δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr