«Ξεκάθαρη υποστήριξη για την πορεία της ‘Μακεδονίας’ προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ εκφράσθηκε την Παρασκευή από την υψηλού επιπέδου αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τη χώρα μας με την ευκαιρία της Ημέρας της Διδασκαλίας της Τουρκικής Γλώσσας», γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την «1tv» των Σκοπίων, η αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από τον εκπρόσωπο του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν, τον σύμβουλο για τα Δυτικά Βαλκάνια του Ρ.Τ. Ερντογάν, Σαμπρί Ντεμίρι, τον πρεσβευτή της Τουρκίας στα Σκόπια, Τουλίν Ερκάν Καρά, τον πρόεδρο της οργάνωσης ΤΙΚΑ, Σερντάρ Τσαμ, συναντήθηκε με τον εθνικό συντονιστή για το ΝΑΤΟ, Στέβο Πενταρόφσκι, τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Πέτερ Ατανάσοφ και τον βουλευτή Μουχάμεντ Ζεκίρι.

Ο Καλίν τόνισε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των τούρκων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην πΓΔΜ, η οποία αποτελεί συμβολή της τουρκικής επιχειρηματικής κοινότητας στην οικονομική ενίσχυση της χώρας.

«Στενοί οι δεσμοί Τουρκίας – Σκοπίων»

«Η ‘Μακεδονία’ είναι πολύ σημαντική χώρα για την Τουρκία και τον τουρκικό λαό, ειδικά επειδή πολλά σημαντικά στοιχεία στην ιστορία της Τουρκίας προέρχονται από αυτή την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του συντάκτη του ύμνου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, καθώς και σειρά από βουλευτές στο τουρκικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Πενταρόφσκι τόνισε ότι η Δημοκρατία της ‘Μακεδονίας’ στις φιλοδοξίες της για ένταξη στο ΝΑΤΟ έχει ως σύμμαχο την Τουρκία.

Πηγή: echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr