Η ομάδα μεταναστών, στην οποία περιλαμβάνονταν γυναίκες και μικρά παιδιά, εντοπίστηκε από τους λιμενικούς τα ξημερώματα της Παρασκευής σε φουσκωτό, το οποίο δεν είχε κυβερνήτη.
Ανάμεσα στους μετανάστες, όμως, βρισκόταν και τρανσέξουαλ από το Ιράκ, ο οποίος προβλημάτισε τις αστυνομικές αρχές ως προς τη δήλωσή του ως άνδρας ή ως γυναίκα.
Ο Ιρακινός δεν έφερε μαζί του ταυτότητα η έγγραφα ταυτοποίησης, γεγονός που δυσχέρανε το έργο των Αρχών.
Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, οι μετανάστες επρόκειτο να μεταφερθούν από το λιμάνι στο ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης) Ορεστιάδας, αφού λυνόταν ο «γρίφος» της ταυτοποίησης.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).