Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυροβολισμοί στο κέντρο της Βιέννης – Ένας νεκρός

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Βιέννης – Ένας νεκρός

Ένας άνθρωπος είναι νεκρός στο επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βιέννη, ύστερα από πυροβολισμούς που έπεσαν στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι στοίχησαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο, ενώ υπάρχει τουλάχιστον ακόμα ένας τραυματίας.

Σύμφωνα με αυστριακά μέσα ενημέρωσης, περίπου στις 13.30 (τοπική ώρα) άγνωστος άνοιξε πυρ μέσα στο εστιατόριο Figlmüller, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους. Ωστόσο, ο ένας εκ των δύο τραυματιών κατέληξε. Ο δεύτερος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ και τα δύο  θύματα φέρουν τραύματα στο κεφάλι.

Πηγή εικόνας: heute.at

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα heute.at, αυτή τη στιγμή διεξάγεται ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της πόλης για τον εντοπισμό του δράστη, οι οποίοι πρόλαβαν και το έσκασαν. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, στην επιχείρηση συμμετέχουν ακόμα και ελικόπτερα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kurier.at, ένας ένοχος έχει συλληφθεί από την αστυνομία, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν την πιθανότητα να υπάρχει ακόμα ένας δράστης.

Ωστόσο, παρά τα βίντεο και τις φωτογραφίες, οι αστυνομικές αρχές αρνούνται ότι υπάρχει σύλληψη που να σχετίζεται με το περιστατικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με την αστυνομία τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών, αν και δεν είναι ακόμα σαφή, εικάζεται πως δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, αλλά για χτύπημα με συγκεκριμένο στόχο.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε τουριστικό εστιατόριο κοντά στο ιστορικό κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, λίγα μέτρα από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το συμβάν, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Περίπου στις 1:30 βρέθηκαν δύο άνθρωποι με τραύματα από πυροβόλο όπλο στην περιοχή Λουγκέκ. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα. Δεν υπάρχουν για την ώρα άλλες λεπτομέρειες για το περιστατικό» ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Αυτόπτες μάρτυρες έγραψαν στο Twitter την εμπειρία τους. Ένας χρήστης έγραψε ότι είδε 20 με 30 ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι.

Εικόνες από το συμβάν

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024