Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ρουκέτες» από ΝΔ κατά κυβέρνησης για την υπόθεση Πετσίτη

«Ρουκέτες» από ΝΔ κατά κυβέρνησης για την υπόθεση Πετσίτη

Σφοδρή επίθεση  από βουλευτές της ΝΔ κατά υπουργών με αφορμή το σκάνδαλο ΔΕΠΑ και την εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη υπήρξε στη Βουλή

Σφοδρή επίθεση  από βουλευτές της ΝΔ κατά υπουργών με αφορμή το σκάνδαλο ΔΕΠΑ και την εμπλοκή του Μανώλη Πετσίτη υπήρξε στη Βουλή στο πλαίσιο ερώτησης που κατέθεσαν 37 βουλευτής με θέμα «Αποκαλύψεις αναφορικά με τη δράση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ κ. Θεόδωρου Κιτσάκου και το «αόρατο χέρι» που προκάλεσε ζημίες δεκάδων εκατομμυρίων στη ΔΕΠΑ».

Οι βουλευτές της ΝΔ σήκωσαν τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση σημειώνοντας μέσω του αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη ότι «η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς και τις επιλογές της επεδίωξε να χαρίσει 80 εκατ. ευρώ σε έναν καταδικασμένο επιχειρηματία ενώ η ίδια παρουσιάζεται ως δήθεν εκφραστής του νέου και κήρυκας κατά της διαπλοκής» :

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συνεχίζοντας επισήμανε ότι «η ELFE Ελληνικά Λιπάσματα αποτελεί εταιρεία συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη που έχει μεγάλες οφειλές στην ΔΕΠΑ. Οι οφειλές ήταν σταθεροποιημένες την περίοδο 2012-14. Ηταν 69 εκατ. ευρώ το 2012, πήγε στα 75 εκατ ευρώ το 2013 και 74 εκατ το 2014. Όμως το 2015 πήγε στα 83 εκατ ευρώ, στα 91 εκατ. ευρώ το 2017 και στα 121 το 2018».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους υπουργούς είπε « είναι αδύνατον να μην πάτε στο ειδικό δικαστήριο. Όταν έγινε η σκευωρία της Νοβάρτις βρήκατε τρεις ψευδομάρτυρες και μας είπατε να απολογηθούμε στην δικαιοσύνη. Τώρα έχουμε γνωστό μάρτυρα τον κ. Κιτσάκο που είναι πρώην τομεάρχης ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ που σε συνέντευξη λέει ότι εκτελούσε εντολές των προϊστάμενων υπουργών. Όταν αλλάξουν οι πλειοψηφίες αναγκαστικά θα προσκληθεί ο κ. Κιτσάκος στην Βουλή και μετά στο ειδικό δικαστήριο με την ηρεμίας σας θα εξηγήσετε ότι είναι να εξηγήσετε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μάκης Βορίδης ο οποίος προανήγγειλε προανακριτική επιτροπή και στη συνέχεια ειδικό δικαστήριο.

«Αν υπάρχει σκάνδαλο, είναι της ΝΔ» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι τα χρέη της ELFE προς την ΔΕΠΑ ανέρχονταν στα 108 εκατ. ευρώ όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση και σήμερα τα χρέη ανέρχονται στα 120 εκατ. ευρώ.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024