Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Στους εννέα οι νεκροί από τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Γαλλία: Στους εννέα οι νεκροί από τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων»

Οι περισσότεροι από τους εννιά θανάτους είναι τροχαία ατυχήματα, καθώς τις περισσότερες φορές οι διαδηλωτές μπλοκάρουν τις εξόδους των αυτοκινητόδρομων ή προκαλούν ζημιές στα διόδια

Στους εννιά έφτασε o αριθμός των νεκρών από τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ.

«Σημειώθηκε και ο ένατος θάνατος, σήμερα το πρωί στο Άγκεν. Ήταν ένας διαδηλωτής των «κίτρινων γιλέκων», ο οποίος δεν ακολουθούσε τις απαραίτητες οδηγίες οδικής ασφάλειας» δήλωσε ο Καστανέρ.

Ο 60χρόνος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών αρχών, χτυπήθηκε από φορτηγό κοντά σε αυτοκινητόδρομο, όπου είχαν συγκεντρωθεί τα «κίτρινα γιλέκα» για να διαδηλώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι περισσότεροι από τους εννιά θανάτους είναι τροχαία ατυχήματα, καθώς τις περισσότερες φορές οι διαδηλωτές μπλοκάρουν τις εξόδους των αυτοκινητόδρομων ή προκαλούν ζημιές στα διόδια.

Προχθές μάλιστα, οι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» προκάλεσαν χάος στις μετακινήσεις, αφού προχώρησαν σε καταλήψεις σε διόδια και πυρπόλησαν ορισμένα εξ αυτών.

Η μεγαλύτερη εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στη Γαλλία, η Vinci Autoroutes, ανέφερε πως κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε περίπου 40 σημεία του δικτύου της και ότι αρκετοί κόμβοι αυτοκινητόδρομων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ιδίως στο νότιο τμήμα της Γαλλίας.

Τα διόδια του Μπαντόλ, ανατολικά της Μασσαλίας, υπέστησαν ζημίες από τη φωτιά που έβαλαν οι διαδηλωτές χθες τη νύχτα και ο αυτοκινητόδρομος Α50 έκλεισε, εξήγησε η Vinci.

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024